Vi började bila upp mot norr i det härliga vädret i onsdags förmiddag. Vi hade siktet inställt på Ponte de Lima i nordvästra Portugal, där vi skulle hälsa på Karins vänner, en svenska gift med en portugis.

Precis framkomna så ringer kattpensionatet, Frasse hade somnat in på eftermiddagen. Jag nästan kände det på mig innan jag reste. Han var dålig sista tiden med nedsatt njurfunktion och högt blodtryck som jag skulle börja behandla när jag var tillbaka i Madrid igen. Kanske var det lika bra att det hände där. De har resurser lovade att kremera honom. Det kommer att kännas tomt när jag kommer tillbaka till Madrid på måndag kväll.

Ett av de sista fotona på Frasse

Ett av de sista fotona på Frasse

Vi fick i alla fall en mycket trevlig kväll med Marianne och Antonio och dagen efter visade de oss Ponte de Lima, Portugals äldsta stad.

Vi åkte sedan vidare till Viana do Castelo vid havet där vi satt ute i solskenet och åt lunch och promenerade omkring.

Sen började vi bila söder ut med obligatoriskt stopp i Porto, staden känd för sin portvinsproduktion. Efter mycket om och men kom vi till sist ner till gamla stan vid Dueroflodens mynning där vi avjöt kaffe och portvin till solnedgången.

Vid 23 tiden var vi till sist tillbaka i Linhó bra trötta.

I kväll blir det nyårsfirande på brasiliansk restaurang i goda vänners lag, det skall bli trevligt. Men först skall vi gå ut på en promenad i byn Linhó i det vackra vädret.

Jag vill passa på att önska alla ett gott slut och ett riktigt gott 2012. Jag tror att 2012 är mitt år då jag kommer kämpa vidare för att få ordning på mitt liv och hälsa.

Etiketter: , , ,