Jäkla moment 22. Nu blir jag helt tokig *Morr!* Har fått mail från en kille som hjälper mig att kolla posten i Sverige. Jag har haft mycket kontakt med bredbandsbolaget för att få över kontraktet i mitt namn, har bl a skrivit på ett överlåtelse av abonnemang pga dödsfall, samt skickat in en autogirering.

Jag började redan den 22 oktober, känns det igen?

Hej!
Min man, xxx, med personnummer xxx, avled hastigt den 15 oktober i Madrid, Vi har ett sommarhus i xxx i Sverige där vi har bredbandsuppkoppling genom er.

Alla betalningar går via autogiro och jag skulle så snabbt som möjligt vilja ändra så att kontraktet står i mitt namn och även ändra autogireringen till ett annat konto, eftersom kontot vi betalar på nu bara står i hans namn och kommer att frysas inför bouppteckningen. Jag kan bara använda kontot månaden ut meddelar banken.

Eftersom vi har fast egendom både i Sverige och Spanien kommer pappersbyråkratin bli lång innan allt är klart, åtminstone ett år eller längre. Jag väntar för närvarande på den spanska dödsattesten som lär vara klar runt i slutet på månaden. Sen ombesörjer svenska ambassaden i Madrid kontakten med svenska skatteverket.

Så nu är den stora frågan vad ni behöver för uppgifter från mig och hur vi går vidare?

Jag befinner mig på bostadsadressen i Spanien för närvarande, se nedan.

Mvh
Monica Andersson
Fullständig adress, tel, fax samt e-post.

Samma dag får jag faktiskt svar från en livs levande person, inte illa:

Vanligtvis så brukar man skicka ut överlåtelseblankett som den person som tar över abonnemanget kan skriva under detta men sitt personnummer. Eftersom du befinner dig i Spanien så skulle man eventuellt kunna faxa denna blankett till dig, eller så kan vi göra detta via detta mail istället. Skriv med ditt personnummer så kan vi lägga ett ärende så att detta står i ditt namn istället.

Med vänlig hälsning
Tommy
Bredbandsbolaget
Kundservice

PS. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Kundservice på
telefon 0770-777000 om du har några frågor. Vi hjälper dig gärna.

Samma dag får jag ytterligare ett svar från en person på bredandsbolaget, nämligen från Steven:

Hej Monica!

Tyvärr kan vi inte göra en överlåtelse via mail. Jag har skickat dig en överlåtelseblankett i ett separat mail som du kan skriva och sedan faxa in till oss.

Vad det gäller autogirot måste du registrera ett nytt sådant när överlåtelsen har gått igenom och abonnemanget står på dig. En autogiroblankett finns för utskrift på vår hemsida, http://www.bredbandsbolaget.se/wps/portal/kundservicewcm?page=new&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/b2/privat/kundservice/villkorochblanketter/bredband

Med vänlig hälsning
Steven
Bredbandsbolaget
Kundservice

PS. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Kundservice på telefon 0770-777000 om du har några frågor. Vi hjälper dig gärna.

Samma dag, det verkar ju faktiskt som företaget kämpar med att rycka i trådarna. Denna gång från Steven igen:

Hej Monica.

Här har jag bifogat överlåtelseblanketten som du kan fylla i och faxa tillbaka till oss.

mvh
Steven Kärlin
Bredbandsbolaget

Jag tankar hem en autogireringsblankett och skickar med snigelposten den 29 oktober. Redan den 23 oktober faxar jag över blanketten Överlåtelse av abonnemang pga dödsfall till uppgivet fax-nummer. I brevhuvudet står angivet min fullständiga adress i Spanien, samt telefon, fax, mobilnummer samt e-post.

Och idag får jag helt plötsligt ett besked om, via en vän i Sverige, att det ligger ett brev från nämnda bolag ovan, daterat den 23 oktober till vår adress i Sverige:

Övertagande av abonnemang
Vi har mottagit en anmälan om överlåtelse av abonnemang till dig.

Innan du kan bli kund hos oss genomför vi en obligatoriskt kreditkontroll. Tyvärr uppfyller du inte de krav som vi har i vår kreditpolicy och därför kan vi inte genomföra denna överlåtelse.

Vi beklagar detta och hoppas av vi i framtiden får möjlighet att erbjuda dig våra tjänster.

Med vänlig hälsning
Bredbandsbolaget
Kundservice

Sådana floskler!
Det första jag kommer att göra är att kontakta dom på måndag morgon. Jäklar i min lilla låda vad jag kan bli ilsk om jag vill!

Etiketter: , , ,