Det har gått nästan en månad sen jag skrev sist, en månad som varit kantad med jämna plågor. Förutom att ha gått med vänsterarmen i gips och därför har haft uppenbara problem med att skriva så har jag drabbats av återkommande problem med magsjuka, något som nästan förtog värken i armen efter operationen.

Efter en knapp vecka fick jag armen tillsedd och omgipsad, sen åkte det äntligen av efter två veckor. Jag har ganska ont, men tränar upp styrkan med en liten gummi-silikonboll, och rörligheten blir bättre för varje dag.

Sen har Frasse varit illa däran, som så många andra 19-åriga katter så har han njurproblem, och jag tog honom till veterinären. Han drack kopiösa mängder vatten och kissade mycket. Det visade sig att han var helt uttorkad. Njurfunktionen är nedsatt och han fick saltlösning intravenöst över natten hos kattintensiven. Även katten lider av högt blodtryck, men min ordinarie veterinär tyckte det var bättre att vänta med medicinering tills efter jul-och nyårshelgen.

Nu befinner jag mig nämligen i Portugal, jag kom igår, och Frasse är på pensionat. Jag bor hos en svensk väninna och åker hem först den 2 januari.

Det är härligt med miljöombyte och att få njuta av havsluften. Vi flyttade från Cascais i Portugal till Madrid i december 1993, och mycket vatten har hunnit rinna under broarna sen dess. Portugal har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är alltid lika trevligt att komma hit på återbesök.

Jag vill önska er alla en riktigt God jul!

Etiketter: ,