Precis efter att jag hade talat med min spanska advokat, så ringde advokatens mamma upp mig. Hon förekom mig, jag hade tänkt att ringa henne eftersom jag fick ett sånt fint kondoleansbrev från henne. Jag berättade att jag hade anlitat hennes dotter, men det visste hon inte om.

Kvinnan som ringde mig är svenska, fast boende i Spanien sen många, många år. Hon är också änka och hon kom med så många kloka råd och tankar. Som det här med det svenska begreppet sorgeår och att uttrycket är väl valt.

Hon förklarade för mig att jag är fullt upptagen med det praktiska nu, men när det väl släpper, om det nu tar ett halvt år eller ett år, det är då som sorgen slår till med dunder och brak, och att jag då måste vara beredd på det. Vidare förklarade hon bl a vad det innebär att vara femte hjulet under vagnen och att det faktiskt även är svårt för vänner när det gäller bjudningar, aktiviteter, middagsplaceringar etc i framtiden. Hon är så klok och det kändes så skönt efter samtalet. En fantastiskt fin människa!

Etiketter: