Till sist så har jag äntligen lyckats få till en inloggning till Tele2 i Sverige så att jag kan se telefakturor online. Ett jäkla skitföretag, jösses vad jag har bråkat med dom.

Den 22 oktober skickade jag följande via ett kontaktformulär till dom:

Hej!
Min man, xxx, avled hastigt den 15 oktober i Madrid, och står på kontraktet med er avs telefoni i vårt sommarhus i Sverige.

Kundnr: xxx

Kontraktet och även autogireringar sker i hans namn och jag skulle så snabbt som möjligt vilja ändra kontraktet i mitt namn och även ändra autogireringen till ett annat konto, eftersom kontot vi betalar på nu bara står i hans namn och kommer att frysas inför bouppteckningen. Jag kan bara använda kontot månaden ut meddelar banken.

Eftersom vi har fast egendom både i Sverige och Spanien kommer pappersbyråkratin bli lång innan allt är klart, åtminstone ett år eller längre.

Så nu är den stora frågan vad ni behöver för uppgifter från mig och hur vi går vidare?

Jag befinner mig på bostadsadressen i Spanien för närvarande, se nedan.
Mvh

Monica
Kontaktuppgifter, så som fullständig adress, tel, fax och e-post.

Inom några sekunder kommer ett snabbt autogenererat svar, Tack för din förfrågan, vi besvarar dig så snart vi kan, men jag har fortfarande inte hört ett ljud svar från dom.

Samma dag, den 30 oktober chattar jag med onlinesupporten för Tele2, killen lyckas i alla fall ta bort autogireringen i makens namn, men kunde inte fixa till felet som gör att jag inte kan logga in (i makens namn) för att åtminstone kunna se framtida fakturor. Jag får ett riktigt telefonnummer till supporten som går att ringa från utlandet och chatten avslutas med: Du har väl inte missat våra erbjudanden? Dessa
hittar du på http://www.tele2.se/erbjudande.html
Hejdå, har du fler frågor är du alltid välkommen att kontakta oss igen.

Hej och hå!

Sitter i lång telefonkö, ca 15 minuter, för att komma fram till supporten när det gäller inloggning på deras hemsida. Problemet låg i att tjänsten för att kunna skapa ett kundinloggning inte var aktiverat på vårt konto. Testa igen om 5 minuter var svaret jag fick innan vi lade på.

Testar flera gånger senare under dagen och även dagen efter. Vad göra, jo på nytt skicka ett mail via Tele2:s kontaktformulär. Detta skickade jag den 31 oktober:

Hej!

Min första fråga är av teknisk art. Jag satt i telefonkö en kvart igår ifrån Spanien eftersom jag inte lyckades registrera ett konto till Mina sidor ->Fast telefoni -> Fakturapresentation. Supportpersonen sa att den tjänsten inte var aktiverad på vår tjänst hos er, vi har förval på telefonnr: xxx. Kundnummer: xxx. Det avser vårt sommarhus i Sverige, själv är jag permanent bosatt i Madrid Spanien.

Supporten menade sen att tjänsten nu var aktiverad, och att jag skulle göra ett nytt försök att registrera ett nytt konto. Har testat både igår och idag, men samma fel som tidigare uppstår, citerar: Ett fel har inträffat, försök igen. Om felet kvarstår kontakta Kundservice. ajax-error:515. Jag har testat i både senaste versionen av Internet Explorer samt Firefox.

Varför jag måste få igång detta snabbt är att min man med personnr: xxx, avled här i Spanien den 15 oktober, och hans konto i Sverige där autogirering sker till er frös igår. Den sista räkningen med fakturanr: xxx med förfallodag 2009-10-27 är dock dragen.

Jag skickade ett långt mail via ert kontaktformulär den 22 oktober där jag förklarade lite av min speciella situation, citerar en bit av det:
”Kontraktet och även autogireringar sker i hans namn och jag skulle så snabbt som möjligt vilja ändra kontraktet i mitt namn och även ändra autogireringen till ett annat konto, eftersom kontot vi betalar på nu bara står i hans namn och kommer att frysas inför bouppteckningen. Jag kan bara använda kontot månaden ut meddelar banken.
Eftersom vi har fast egendom både i Sverige och Spanien kommer pappersbyråkratin bli lång innan allt är klart, åtminstone ett år eller längre.
Så nu är den stora frågan vad ni behöver för uppgifter från mig och hur vi går vidare?”

Fortfarande har jag inte fått svar på detta, bara ett autogenererat svar samma dag. Det tycker jag är under all kritik!

Vad jag måste ha hjälp med nu är att kunna registrera ett konto på Mina sidor, så att jag har koll på och kan lägga in kommande fakturor för betalning på mitt nyöppnade konto i Handelsbanken i Sverige fram tills jag kan överföra kontraktet i mitt namn och ordna med ny autogirering.

Mvh
Monica Andersson i Madrid

Denna förfrågan fick jag inte ens ett autogenererat svar på. Har sen testat att logga in då och då, och döm om min förvåning när jag lyckades idag! Se upp för detta företag, kundservicen är under all kritik!

Etiketter: , , ,