När jag tömde brevlådan för någon halvtimme sen hittade jag flera viktiga brev som jag väntat på. Det verkar som om jag äntligen kan börja ta tag i Declaración de Herederos, ett bevis på att jag är den enda arvsberättigade efter maken.

Jag ringde till landsarkivet i Lund idag för att kolla upp vad som hade hänt med min förfrågan om utdrag från riksarkiven avseende min mans pappa som dog för 30 år sen. Varför detta är så viktigt kan du läsa här. Jag fick tala med den ansvarige handläggaren och han berättade att utdraget hade gått iväg i fredags. Och nu har det redan kommit, toppen!

Vidare kom det specialbeställda person/familjebeviset från skattemyndigheterna som talar om att vi inte hade några barn. Hoppas nu innerligt att detta intyg duger i den spanska byråkratin.

Sen fick jag översättningen av den spanska dödsattesten översatt till svenska av min advokat tillika översättare.

Till sist låg ett brev från Telia med en Ansökan om Autogiro, däremot kom det ingen överlåtelseblankett som jag också väntar på. Nu kommer jag vis av erfarenheterna att vänta med att skicka in autogiroblanketten tills även överlåtelseformuläret går in. Jag vill inte riskera att få tillbaka det pga formellt fel i ansökan.

Nu skall jag köra igång scannern för att få iväg de svenska dokumenten till min spanska advokat för översättning. Nu kan hon också börja driva den spanska byråkratin vidare. *Pust!*

Etiketter: , , , , ,