På senare tid är jag en trogen kund i vår lilla postbarack i bostadsområdet. De vet om min situation och jag blir så vänligt bemött varje gång. ”Hej Monica, hur går det för dig, kan vi hjälpa dig med något?” Idag när jag skulle posta lite brev så sa min kvinnliga brevbärare att det hade kommit ett nytt rekommenderat brev till maken. Från Jefatura de Tráfico, vilket innebär ytterligare trafikböter. Jag betalade in en felparkeringsbot den 10 november, nu gällde det att han hade snackat i mobiltelefonen under tiden han körde, den 20 maj 2008!! Eftersom det är ett allvarligt trafikbrott i Spanien skall han böta 150 euros. Var tvungen att maila makens sekreterare för att fråga om det var något pågående överklagande i ärendet med tanke på att brottet hänför sig till förra året. Alla spanjorer överklagar nämligen alla böter med hänvisning till olika formella fel vid bötestillfället, det är inte konstigt att det finns så många advokater i det här landet. Jag fick besked från sekreteraren att så var fallet, men beskedet jag fått var det sista avgörande. Därmed måste jag punga ut med pengarna inom femton dagar. Hej och hå!

Breven jag hade med mig för att posta idag var till Telia, dels överlåtelseblanketter och dels autogiro. Det är andra gången gillt jag fyller i överlåtelseblanketterna, första gången var i lördags, det var dom blanketterna som jag fyllde i helt själv eftersom kundsupporten inte hade fyllt i företagets uppgifter, dessutom hänvisade inte killen till någon adress dit dom skulle skickas, så jag gick på Telias postadress i webbsidan, dvs till Luleå. Sen jag har fått hjälp i ärendet så har jag nu skickat om dom idag, fast till Göteborg. Hoppas verkligen detta kommer att fixa sig nu.

I kväll kommer en cateringfirma. Vi skall diskutera akten kring urnan den 6 december. Kvinnan lät mycket sympatisk, hoppas att allt kommer att fungera. Det kommer mycket folk!

Etiketter: , , ,