Det är märkligt vad energin kom tillbaka snabbt så fort febern gick ner. Det kändes härligt i morse att vakna till ytterligare en feberfri dag. Jag tror någonting ligger och lurar och säkert kommer det försöka att angripa mig igen. Men det får gärna vänta lite.

Jag etablerade kontakt med en svensk transportfirma som kör internationella samtransporter här om dagen. Min kontaktperson heter samma som undertecknad, något som vi båda hade roligt åt. Efter samtal med frimärkshandeln igår efter jag fått deras brev så kontaktade jag transportfirman igen, och under dagen fick vi till en överenskommelse. På fredag kväll eller lördag morgon nästa vecka kommer dom och hämtar frimärkssamlingen. Den kommer att anlända sin slutdestination i Sverige under första veckan i mars. Det skall bli så skönt att bli av med albumen, då kanske jag kan få plats med viktiga papper i kassaskåpet istället.

Eftermiddagen använde jag åt fortsatt papperssortering, sakta men säkert hamnar de rätt i olika pärmar. Eftersom det har börjat dyka upp olika årsbesked från Sverige inför den kommande inkomstdeklarationen, som skriven i Spanien betalar jag bara fastighetsskatt i Sverige, så slog det mig att det var lika bra att ansöka om anstånd med den kommande deklarationen. Jag hittade blanketten bland skatteverkets utmärkta blankettarkiv, förutom den skrev jag en lång bilaga.

Jag vet nämligen inte hur det funkar när jag skall deklarera för ett dödsbo. Får jag göra det innan boutredning och bouppteckning är gjord? Ja, det var sånt som jag frågade om i min bilaga. Med tanke på den långa handläggningstiden hos Tingsrätten, avd 1 i Stockholm för att utse en boutredningsman, mer läsning hur det fungerar finns under praktiska tips, så är det mycket tveksamt att bouppteckningen hinner bli klar till 31 maj, som är deadline för deklarationen för svenskar som bor i utlandet. Jag ansökte om boutredningsman den 8 december, fick sen inget svar förrän jag mailade dom andra gången i januari för att fråga om min ansökan verkligen hade kommit fram. Den 13 januari fick jag svaret att den hade anlänt den 11 december och att de då arbetade med ansökningar från början på oktober 2009 och att jag måste räkna med minst 8-9 veckor innan min ansökan tas upp. Ja, det lär väl innebära mitten på mars tidigast. Bedrövligt enligt mitt tycke!

Gårdagskvällen avslutades med bridgespel hos en väninna. Jag spelade verkligen uruselt, det var inte konstigt att jag hamnade på sista plats. Vi blev sen bjudna på god middag och strax före midnatt var jag hemma igen, mycket nöjd med dagen trots dålig spelföring.

I eftermiddag/kväll blir det ytterligare bridgespel, denna gång med ett större gäng som träffas en fredag i månaden. Jag måste verkligen skärpa till mig så jag inte upprepar gårdagens fadäser. Innan dess funderar jag på vad jag skall utnyttja dagen till. Jag har redan hunnit med att åka till posten i morse och postat brev. Nu funderar jag på att gå igenom ett skåp i taget och kasta skräp som ingen kan ha någon nytta av. Eftersom det är tömning av den ordinarie soptunnan i morgon bitti så kan nog det vara ett bra drag. Ja, jag tror det lutar åt det, skåpen nästa…

Etiketter: , , , , , ,