Det har varit ett par intensiva dagar med besök i Madrid. Igår passade vi på att gå på konstmuseum, Museo Thyssen-Bornemisza, eftersom alla museer är stängda på måndagar. Efter att ha varit kulturella var det hög tid för lunch och vi hittade en restaurang som serverade wienerschnitzel. Jag försökte inte lura på mina besökare mer bläckfisk eller annan exotisk spansk mat, det var bättre att satsa på ett säkert kort. Vi kom hem vid sjutiden igen, och sen orkade vi inte göra så mycket mer.

I morse åkte vi in till stan igen, och vi började med att åka till svenska ambassaden. Jag behövde få en kopia på mitt pass vidimerat, det är en tjänst som för övrigt är gratis. Redan igår köpte vi biljetter till Madrid Vision, dubbeldäckarna som tar turister runt stan i två turer. Det är ett praktiskt sätt att visa stan och vi åkte den ”moderna turen” nästan runt ett varv, sen stannade vi vid Plaza Colón, Kolumbustorget och gick upp till den amerikanska restaurangkedjan Tony Roma’s, specialiserade på revben. Därifrån nästan rullade vi ut och gick tillbaka till torget för att hoppa på den historiska bussrutten. Eftersom vädret var härligt satt vi längst upp i dubbeldäckarna under bar himmel. Strax efter kl 16 hoppade vi av vid Puerta de Sol och därifrån tog vi metro och sen buss hem. Efter att ha handlat lite mat klev vi till sist in genom dörren hemma. I kväll blir det tv-tittande och allmänt slappande.

I morgon skall jag få motorn bytt till porten, hoppas att det fina vädret håller i sig så att vi kan sitta i trädgården och njuta lite eftersom jag måste hålla mig hemma.

Etiketter: