I natt hade jag svårt att sova igen. Tankarna bara snurrar runt i huvudet. Jag var hur trött som helst under hela dagen och borde ha somnat så fort jag lagt huvudet på kudden, men icke som icke. Jag testade med naturmedlet valeriana vid 22-tiden när jag gick till sängs. Det hände absolut ingenting, när klockan passerat midnatt insåg jag att jag fick ta till den receptbelagda tabletten, och jag lyckades somna till sist och vaknade först vid 7-tiden i morse. Jag känner skillnad som natt och dag när jag lyckas sova.

I går var jag helt apatisk och orkade inte göra något alls av allt jag hade förutsatt. Det är så mycket som är kvar att planera och organisera. Förhoppningsvis kan jag betala den spanska arvsskatten i nästa vecka och då är i alla fall den biten avklarad. Efter det väntar den svenska bouppteckningen och arvsskiftet där. Jag fick ett svar från min svenska advokat och han skall jobba vidare med de dokument som jag mailat honom för att fortsätta på utkastet.

Jag såg på skatteverkets sida igår att handläggningstiderna för bouppteckningar är förlängda. Inom 4 veckor är minst 40 procent och inom 8 veckor är minst 80 procent av ärendena klara. Vid ett komplicerat ärende som mitt så törs jag inte säga hur lång tid det kommer att ta. Jag är i alla fall glad att sommarhuset är betalt, så det bara är löpande kostnader som jag ligger ute med. Makens bankkonto har varit fryst sen den 1 november förra året, och kommer så att vara tills bouppteckningen och arvsskiftet är klart.

Någon gång i maj kan jag förhoppningsvis ta med mig urnan med askan till Sverige för spridning i minneslund. Efter det skall jag hålla en minnesstund. Det hade varit bra om detta kan sammanfalla med att bouppteckningen skall skrivas under. För i Spanien händer en hel del som jag måste bevaka. Den spanska inkomstdeklarationen för 2009 som måste vara inlämnad senast den 30 juni kommer av naturliga orsaker bli extra komplicerad i år. Tack och lov hjälper advokaterna mig med denna. När det gäller den svenska deklarationen har jag fått uppskov till den 15 juni, men den verkar bli enkel. Jag betalar ju bara fastighetsskatt, och jag skall deklarera för dödsboet precis som för undertecknad.

Det sista, men inte det minsta som tynger mig, förutom sorgen, är att få huset sålt. Marknaden är trög som sirap, och pengarna bara rullar iväg. Jag kan ju inte vara borta för lång tid hemifrån med tanke på eventuella spekulanter.

Idag är jag inbjuden till lunch på stan, men jag tror jag kommer att tacka nej trots den vänliga omtanken. Jag måste försöka jobba vidare idag i och med att jag är hyfsat utsövd. Jag skall iväg på luncher både i morgon och på påskafton, det är skönt att komma ifrån huset lite. Min aptit är fortfarande dålig, igår kväll ringde jag och beställde asiatisk mat för hemleverans. Jag satt mest och petade i den. Men nu har jag så att jag kan värma för både lunch och middag idag.

Nej, dags att försöka göra lite nytta…

Etiketter: , , , , , , , , ,