Just nu känner jag mig så trött så att jag nästan somnar över laptopen. Det har varit en lång dag. Sammanfattningsvis så har allt mer eller mindre rullat på enligt planerna. Jag hämtade bouppteckningen i Madrid idag och promenerade sedan till advokatbyrån där vi snabbt gick igenom dokumentationen innan jag skulle betala arvskatten.

Jag råkade av en tillfällighet se att inte företaget nämndes någonstans i den 25-sidiga luntan. Det skall vara med, så det blir att komplettera bouppteckningen. Det var en liten miss från advokatens sida, hon trodde att företaget stod helt i mitt namn, men så är inte fallet. Jag borde ju också rimligtvis ha uppmärksammat det när bouppteckningen lästes upp högt. Men man kan ju inte tänka på alla detaljer.

Vi beslutade efter övervägande om att begära uppskov att vi ändå skulle gå vidare och betala in arvsskatten. Den måste in innan den 15 april. Eftersom det står i bouppteckningen att den kan kompletteras om nya uppgifter som tillkommer så låter vi det vara så.

Jag fick tid att luncha ihop med en väninna innan jag tog bussen hem. Jättetrevligt!

När jag kom in genom dörrarna så körde jag igång datorn, där väntade en massa viktiga mail att besvara och skicka. Mina avsikter att börja skanna in akten över företagsbildandet slog jag snabbt ur hågen, det var för många sidor för att jag skulle orka idag.

Nu väntar sängen, och i kväll blir det ett piller för att kunna sova. Jag tog inget igår, med följd att jag vaknade vid 3-tiden och inte kunde somna om. Det håller inte om jag skall orka med allt.

I morgon kommer en väninna följa med mig till min kommun för att betala skatten för plusvalían på huset, dvs värdestegringen. Jag blev så glad när hon meddelade att hon ställer upp, för jag har en känsla av att det är bra att vara två om jag råkar missuppfatta något. Den spanska byråkratin är komplicerad för en svensk, även om jag har bott här länge nu.

Hög tid att sova. På återseende när jag hinner…

Etiketter: , , ,