Min skanner har gått varm under förmiddagen, jag förbereder mig inför den spanska inkomstdeklarationen som skall vara inne senast den 30 juni. Eftersom min spanska advokat skall hjälpa mig så kom vi överens om igår att jag mailar över dokumentationen jag har, så kan hon i lugn och ro se över situationen under min vistelse i Sverige. Jag lyckades med alla dokument utom ett, saldoställningarna på hypotekslånen för huset per den siste december förra året. Avdokatbyråns spamfilter stoppade två gånger detta utskick, det fick bli via fax istället.

När jag gick igenom alla papper inför bouppteckningen i Sverige så råkade jag se att ett lån för en solenergiinstallation i Spanien står i bådas namn. Jag har alltid trott att jag ensam stått för detta mycket förmånliga lån med statliga subventioner, men så var det inte. Dessutom har Banco Popular missat att ta med detta lån i sitt tidigare intyg med sammanställningar av banksaldon och skulder vid dödsdagen. Sen upptäckte jag idag att det inte har kommit något årsbesked för detta lån i samband med deklarationen. Nu är denna bank mycket bra att ha och göra med. I morgon skall jag dit och hämta ett nytt intyg där lånet är inkluderat, dessutom ett årsbesked för det.

Min advokat blev mycket nöjd när jag meddelade henne om lånet. Eftersom vi måste komplettera den spanska bouppteckningen med makens aktieandelar i det lilla företaget så kan vi kvitta detta mot skulden och därmed slippa att betala mer i arvsskatt. Det återstår trots allt knappt 5000 euros för mig att betala till dess att lånet löper ut år 2012.

Idag fick jag ett mail från vänner under tiden vi bodde Portugal. De kommer till minnesstunden. Kort därefter ringde telefonen, det var andra vänner från Portugal som också kommer. De sistnämnda bor i Stockholm, de har lovat mig en sovplats under tiden för bouppteckningen. Nu har jag fått tre erbjudande om ställen att bo på. Tack, ni är fantastiska! Sen kommer två vänner som tidigare bodde i Madrid, jag har inte träffat dom sen dess. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla gamla vänner, även om omständigheterna kunde vara roligare. Jag hoppas ändå att det kan bli en ljus och fin stund.

Nu är det hög tid att få sig något till livs, sen skall jag återgå till pappershögarna igen…

Etiketter: , , , , , ,