Så här sista hela dagen i Sverige är allt mer eller mindre rörigt. Jag har alla saker framme på en gång och packar sakta men säkert ner en sak i taget. Jag har ingen större brådska i morgon bitti vilket känns bra. Planet lyfter på eftermiddagen från Kastrup och jag har meddelat Avis att jag kommer att lämna in hyrbilen ca 12.30 vid Svågertorp – Malmö Syd.

Idag har jag varit inne i Höganäs. Jag började med ett besök på en juveleraraffär. Min vigselring är nu ihoplödad och jag köpte en silverkedja till. Numera bär jag ringen om halsen istället.

Nästa stopp blev banken där jag hämtade mitt nya visa-platinumkort. Det var min bankkvinna som rekommenderade mig detta med tanke på alla fördelar när jag är på resande fot. Bra reseförsäkring, kortet täcker drulleförsäkring när man hyr bil, jag har tillgång till ett stort antal business louncher på flygplatser även om jag reser i turistklass, mm, mm.

Jag gjorde mitt andra besök hos Christoffer i Höganäs bokhandel. Denne kille och denna bokhandel går inte av för hackor. Man blir alltid bjuden på fika och får de senaste tipsen på läsning. Vi byter ofta läsidéer eftersom vi har liknande smak avseende författare och lika gärna läser på engelska som på svenska. Björn Ranelids senaste har fått mycket bra kritik, men känslomässigt orkade jag inte med att köpa den. Ranelid var makens favorit, och Christoffer hade tom tänkt att försöka bjuda in honom till bokhandeln pga maken. Nu blev det ju ingenting pga dödsfallet. Jag fick med mig tre inbunda böcker från författare där jag läst alla tidigare alster. Norrmannen Jo Nesbö, Mons Kallentoft och Håkan Nessers senaste. Dessutom en pocketdeckare som jag fick gratis, Peter James – Ett snyggt lik, i utbyte mot att han börjar läsa något av Lee Child.

När jag var hemma igen så ringde det på dörren och jag fick hjälp med att få bort min döda stamros och plantering av den jag har köpt. Jag hoppas att den nya kommer ta sig, även om den ser pyttig ut mot de två andra som har överlevt vintern. Just nu skiner en underbar kvällssol och jag hade gärna stannat kvar ett par dagar till, men plikten kallar i Madrid.

Där väntar pappersexercis nödvändig att ta tag i. Tack och lov så blir det mindre papper för varje dag som går. Jag har avslutat ett viktigt kapitel i Sverige, och nu väntar avslut på andra håll…

Etiketter: , , ,