Skatteverkets handläggning av den svenska bouppteckningen är avslutad. Jag fick nyss svaret på min fråga i mail från min svenske advokat. Jag hade räknat med att det skulle krävas flera kompletteringar pga komplikationen med två länder och framför allt hade jag räknat med att det skulle ta betydligt längre tid. Dessutom fick jag reda på att den registrerade bouppteckningen hos skatteverket tjänar som underlag för att jag skall registreras som ensam ägare av fastigheten i Sverige. Det här känns fantastiskt bra!

Det spanska fastighetsregistret fick jag ju också fixat till sist, jag har inte hört något från Banco Halifax avseende registerutdraget jag beställde via internet och skickade vidare till dom, så jag hoppas att allt är ok, men man vet ju aldrig när det gäller denna bank 😉

De spanska inkomstdeklarationerna är nu gjorda och en dag i nästa vecka åker jag in till banken och lämnar in dom. Jag kommer att få tillbaka 67 cent, yippie, och maken lite mer. Hittade bara ett fel, bankkontot som återbäringen skall ske på är vårt gamla gemensamma konto som Banco Halifax helt plötsligt stängde igen utan att avisera mig innan. Jag har nu fått bekräftat att det inte är några problem att ta fram tipex och ändra detta manuellt.

Jag blev bjuden på en mycket trevlig lunch idag av makens arbetskamrater. De hade med sig de sista handlingarna som rörde maken som de hade på kontoret, så nu har jag mer att sortera. Det får dock vänta till morgondagen och helgen.

De kommer att hjälpa mig med momsdeklarationen för andra kvartalet när det gäller företaget, och en av deras advokater och den kvinnliga advokaten som jag har nu på en annan byrå kommer fortsätta att dra i alla trådar och knutar när det gäller merkantilregistrets klagomål avseende ändringen till enmansbolag, samt avsaknandet av inlämning av årsredovisningen för 2008. Sen kommer jag att få hjälp med bokslutet för 2009 som måste vara inlämnad innan den 25 juli. Dessutom skall det hållas en bolagsstämma mm, men det är ju bara skrivna ord, inget som sker reellt.

När alla dessa punkter avseende företaget är lösta så kommer jag att anlita en sk Gestor, för att få hjälp med redovisningar o dyl för företaget. Kanske att jag så småningom kan börja jobba och fakturera igen?

Igår satt jag i lång kö till Movistar/Telefonica som är Spaniens motsvarighet till Telia. Jag ville få information om mobilt bredband. Även om mycket pappersexercis löser sig allt eftersom så måste jag ha med mig ”kontoret”, dvs laptopen till Barcelona under min minisemester den 20-26 juni. När jag väl lyckades komma fram efter att ha talat med robotar hos telefonibolaget så fick jag beskedet att återkomma senare eftersom de hade tekniska problem, jo jag tackar! Jag ringde istället Orange och där löste det sig på fem minuter. På måndag förmiddag kommer ett bud med sakerna jag behöver, sen betalar jag bara 3.50 euros per dag under de dagar som jag är uppkopplad. Hoppas att detta kommer att fungera smärtfritt i Barcelona.

Nu skall jag inte vara flitig alls utan bara slappa, den här dagen känns fantastiskt bra!

Etiketter: , , , , , , , , , ,