Jag har haft två trevliga dagar. Igår kom Åsa med en massa godsaker och vi fixade ihop tapas till lunch. Jag hade lite grann att bjuda på från kyl och skafferi också. Det var härligt att sitta på terrassen innan solen hade kommit fram på norrsidan och mumsa och bara njuta. Vi blev så mätta och trötta så att det var svårt att resa sig.

Efteråt gick vi en runda i huset och kikade på olika saker att sälja respektive skänka bort, och nu verkar det som har hon hjälpt mig att sälja dubbelsängen i gästrummet och motionscykeln i källaren. Det är ju helt fantastiskt.

Vi (läs Åsa, min ork var minimal) släpade ut den artificiella julgranen som hon också lyckats sälja till bilen, samt en golfbag med gamla, udda klubbor som är över från maken. Dessa har nu lämnats in till hennes jobbs golfklubb. Jag fick ett jättegulligt mail från golfklubben i förmiddags där de tackade för klubborna som säkert kommer till användning för nybörjare, de kommer skänka mig några golfbollar som tack.

Idag kom två av makens fd jobbarkompisar och hämtade upp mig. De bjöd på lunch på en restaurang i bostadsområdet på andra sidan motorvägen. Vi hade mycket att tala om sen vi sågs sist, rent praktiska ärenden och även skvaller. De tyckte jag hade kommit långt på väg och de gladde sig mycket åt eventuell husförsäljning.

Vi avslutade med kaffe med is (café con hielo) hemma, och de hjälpte mig att gå igenom hypotekspappren. Vi har inte hittat någonstans att jag kommer behöver betala någon kommission för förtidsinlösen av hypotekslånen. Jag fick svar redan igår från min bankkvinna, de har flyttat sina arkiv externt, och hon hade därför problem att få fram informationen, men enligt vad hon kunde se på datorn fanns det inga sådana restriktioner.

Innan vännerna åkte lämnade jag över minnessaker från makens jobb jag tycker platsar bättre hos dem. En fin kulram från USA tyckte jag var en perfekt minnespryl till ekonomikillen som var med.

Nu skall jag ta det piano, i morgon skall jag in till ambassaden i Madrid och rösta i svenska riksdagsvalet. Jag har fortfarande inte bestämt mig, men rösta skall jag…

Etiketter: , , , , ,