Ja, jösses en sån dag. Ikväll vid 17-tiden åkte jag över till andra sidan motorvägen för tredje gången och skrev under det första försäljnings-/köpekontraktet, contrato de arras. Jag har fått handpenningen, en check på 10% av försäljningsbeloppet som jag skall åka in till stan och lösa in i morgon och sedan överföra till min bank.

Det har blivit något speciellt med den 15:e, idag är det elva månader sen maken dog. I kontraktet vi skrev på idag så kommer köparna att betala ytterligare 40% om en exakt en månad, dvs på årsdagen för dödsfallet. Kanske att detta hemska datum kan vända till något positivt trots allt. Jag kan sitta kvar i huset till den 15:e december, men betalningen om en månad ger mig en möjlighet att eventuellt kunna lämna tidigare. Allt beror på vad som finns i stan i form av boende.

När jag kontrollerat att det finns täckning på checken i morgon så skall jag med glädje ringa runt till alla mäklare och avsäga mig alla kontrakt. Det skall bli fantastiskt skönt. Jag har haft ”öppet hus” sen i januari, trots att jag inte fick sälja huset då. Det har varit glest med besök, men efter sommarsemestern har det tagit fart igen.

Nu blir det snart sängen igen, måste försöka sova. Sen väntar en viktig etapp, att hitta ett nytt boende…

Etiketter: , ,