I morse ringde en av mäklarna som jag har kontakt med avseende lägenhetsköp. Han ville visa mig en lägenhet som låter fantastisk och möjligtvis skulle kunna inrymmas min tajta budget. Dessvärre ligger den på fel sida Paseo de la Castellana, huvudgatan som går genom hela Madrid. Det är en takvåning (ático) med en enorm terrass. Vi bestämde att vi skulle mötas utanför lägenheten kl 11 i morgon.

I lördags morse hördes ett enormt oljud i rören i pannrummet. Det lät definitivt inte normalt så jag ringde en av solenergikillarna trots att det var helg. Någon timme senare kom hans kollega och han konstaterade snabbt att det var fel på vattentrycket. Det kunde bero på luft i ledningarna eller en läcka någonstans.

För någon timme sen upptäckte jag läckan, det sprutar ur huvudvattenledningen på ett ställe i trädgården. Tack och lov verkar det inte vara alltför komplicerat att fixa. Jag har inte lyckats få tag på en rörmokare ikväll, men det kommer en person i morgon bitti. Lägenhetsvisningen är därför flyttad till onsdag.

Det skall bli så skönt att få lämna huset, det är en massa småproblem hela tiden och att slippa oroa mig för dessa kommer att kännas härligt. Dessutom har jag upptäckt att det är ganska skönt att vara köpare istället för säljare. Även om jag inte har tittat på någon lägenhet än så är läget helt annorlunda.

Jag har börjat så smått under dagen med att sortera mina kläder. Jag har tagit fram en väska där jag lägger i sommarkläder, det blir en hel del provande eftersom jag har gått ner i vikt. Jag kommer att skänka bort mycket, för här gäller det att rensa ut.

Jag har precis blivit påmind om att det är generalstrejk på onsdag, frågan är om det går till stan och om banken har öppet? Tänkte besöka banken samtidigt. Lika bra att maila min bankkvinna omgående.

Etiketter: , , ,