Idag visar sig Madrids dåliga sida upp sig. Det är alldeles grått och trist och det regnar från och till. Jag hade tänkt att gå till El Corte Ingles, den spanska motsvarigheten till NK. Jag behöver toner till skrivaren, men precis när jag var på väg ut så kom det världens störtskur, jag hoppas på att det är uppehåll i morgon istället.

Det var nästan lika grått och trist den 6 januari, då lättade dimman till sist och jag kunde ta några foton på utsikten från lägenheten jag hyr. Utsikten är nog det enda jag kommer sakna.

Jag har en hel del viktiga papper som behöver skrivas ut. Jag måste snabbt som bara den mantalsskriva mig i Madrid. Mitt uppehållstillstånd går ut den 11 februari, och jag måste byta kommun till dess. För att mantalsskriva sig (empadronarse) så behöver jag fylla i en blankett, det är denna blankett som jag måste skriva ut snarast, och sen bevisa att jag har flyttat. Jag måste därför åka till notariatet på måndag för att få en kopia på köpekontraktet på lägenheten. Nästa sak som jag måste undersöka är hur jag förlänger mitt uppehållstillstånd. Nu för tiden får man inget inplastat NIE-kort (NIE=Número de Identificación de Extranjero) längre utan beslutet på papper, helt absurt. Nå, har jag klarat av all pappersexercis hittills så skall jag väl klara av detta också.

Annat viktigt på agendan på måndag är läkarbesök på Hospital La Moraleja i San Chinarro. Resultatet av avläsningen från Holtermaskinen skall vara klart, och jag ser fram emot att träffa hjärtläkaren Sr. Pantoja igen. Han är en stor fan av Sverige och kan faktiskt lite svenska.

Till sist, nu är jag ”kändis” på spanska sydkusten, en tidning som både trycks och finns på internet. Jag har haft kontakt med Anna Billqvist tidigare, bl a när hon jobbade på en radiostation där nere. Nu har hon skrivit en artikel som jag hoppas skall hjälpa andra i samma situation som undertecknad. Och tveka inte att kontakta mig. Avsikten med bloggen förrutom att jag skall ha kontroll på alla svängar är att hjälpa andra…

Etiketter: , , ,