Ja, det var då för väl att jag ringde och beställde läkartid igår. När jag klev in till en kvinnlig kardiolog ikväll vid 20-tiden och presenterade min ”tjusiga” lista över blodtrycksvärdena de senaste två dygnen skakade hon på huvudet. Hon bytte snabbt ut den nya medicinen som min andre läkare ordinerat och in kom betablockerarna igen, fast i mindre dos än tidigare. Dessutom tillkommer två nya mediciner mot det höga blodtrycket, Norvas och Vals.

Jag har fått noggranna instruktioner, varje morgon innan jag skall ta 80 mg Vals så skall blodtrycksmätaren fram, understiger trycket 130/80 skall jag inte ta den medicinen.

Jag har fått en ny tid för holtermätning, men inte EKG som tar 15 dagar att analysera utan ett band man bär runt armen i ett dygn och där analysen är klar samma dag. Dessvärre ville de sätta på mig bandet den 25 då jag flyttar in i nya lägenheten, så jag har fått tid den 31 januari i stället.

Den kvinnliga läkaren var ganska säker på att besvären jag känt under senare tid har med det höga blodtrycket att göra, låt oss hoppas att så är fallet, för jag har verkligen känt mig hängig!

Frasse har fått nytt torrfoder idag förresten, han knorrar lite men äter i alla fall. Nu har han provat alla varianter av specialdieten han är ordinerad, så denna får duga vare sig han vill eller ej.

Etiketter: ,