Ikväll känner jag mig verkligen trött. Jag har varit igång hela dagen och sorterat papper, men bara kommit en bit på vägen. Sen har jag försökt städa upp det värsta här hemma, det är styrelsemöte för skandinaviska klubben hos mig i morgon kl 12.30.

Annars har veckan varit en blandad kompott. I tisdags hade jag tid hos osteopaten och jag tror det var sista gången. Han har nog givit upp. Jag har blivit bättre, men än kvarstår det domnade lillfingret, en bit av ringfingret och halva handen. Kanske det får bli att man prövar med en kiropraktor också, att operera har jag ingen lust med.

På onsdagen var det studiebesök på Palacio de Cibeles, det gamla huvudpostkontoret, under Francos tid censurens högborg. Trevligt och intressant.

På torsdagen var det dags för besök hos notarie igen. Jag upptäckte på morgonen att jag inte hade originalet av dödsattesten, certificado de defunción hemma. Så jag fick rusa iväg till banken, där det mycket riktigt låg i bankfacket. Denna gång gällde det omskrivning från fåmansbolag till enmansbolag. Vi passade samtidigt på att ändra bolagsadressen till min nya bostad. Nu hoppas jag verkligen att den nya bolagsordningen går igenom hos registro mercantil, dvs merkantilregistret, annars blir jag tokig! Eftersom det var samma notariat vi skrev när jag köpte lägenheten så passade jag på att hämta första kopian samt kvitto på betald skatt och inskrivning i Registro de la propiedad, fastighetsregistret. Jag hade bett notariatet att köra alla turer, för det är lite omständiga procedurer. Jag hade betalat dem för mycket, så jag fick tillbaka drygt 300 euros, inte så dumt.

På fredagen kom poolkillarna, med sig hade de sina verktyg, kakel och sist men inte minst en pump för att få ur det återstående dyngvattnet. Pumpen var så slö så jag fick ansvaret att stänga av den när den pumpat klart. Fram mot kvällningen återstod det någon centimeter och då pumpade den inte mer. Nu kommer dom i morgon, och då får de väl skyffla bort det som återstår, eller hur dom nu gör det bäst. Sen skall väggarna slipas, sen börjar den spännande uppsättningen av mosaiken. Jag tror det kommer bli jättefint när det väl är klart.

När det gäller processen mot bygget i Marocko så fick jag beskedet i fredags att alla papper och finansiella medel gått iväg till den marockanske åklagaren så att han kan inleda arbetet. Det lär dröja några månader innan jag får några nyheter därifrån. Jag väntar med spänning.

Men nu är det hög tid att lägga sig. Poolkillarna kommer vid 8.30-snåret och jag skall förbereda tilltugg till styrelsemötet. Natti, natti!

Etiketter: , , , , , , ,