Det började redan i förrgår vid mina mätningar med blodtrycksmätaren. Den reagerade på ojämn puls och menade att jag inte satt still under provtagningarna. Jag lät det hela bero, och tänkte att det var något tillfälligt fel.

Igår morse fortsatte problemen med pulsen, och denna gång menade apparaten att pulsen verkligen var ojämn. Jag mådde heller inget vidare bra, så jag satte mig i taxi och åkte till akuten. Jag ville ta det säkra före det osäkra och inte vänta tills min tid hos kardiologen den 6 juni. När jag blev inropad i första kuren för att förklara mina problem togs blodtryck och puls en gång till och de hämtade en rullstol och körde in mig i ett behandlingsrum. Där togs ekg, som tack och lov visade sig vara normalt. Akutläkaren meddelade att det kan bli ojämn puls då och då, däremot tyckte han att min puls låg för högt generellt, så han ordinerade en utökad dos av betablockeraren fram tills mitt läkarbesök på måndag.

Även i förmiddags var pulsen ojämn för att till sist ha jämnat ut sig, nu är blodtrycket högt istället trots medicinering, så jag tar utökad dos enligt min kardiologs rekommendationer. Jag ser verkligen från mot måndag och läkarbesöket.

Jag är konstant trött och orkeslös, jag gör inte mycket nytta med andra ord, utan ligger mest i soffan och i sängen och tittar på dumburken. Jag antar att helgen kommer att fortsätta i samma anda…

Etiketter: ,