Idag hade jag ett välbehövligt återbesök hos kardiologen på sjukhuset. Innan besöket satt jag och sammanställde all mina mätningar av blodtryck och puls sen sista besöket, den 14 mars. Det tog i princip hela dagen fram till besöket kl 16.15.

Man kunde se en klar trend, pulsen har ökat på sen senaste läkarbesöket och ligger över det normala, framför allt under senare tid. När pulsen började bli ojämn (i torsdags förra veckan) åkte jag in till akuten, möjliga orsaker till ojämn puls är bl a hjärtflimmer och jag ville ta det säkra före det osäkra.

Innan läkarbesöket idag var pulsen hög och pulsen ojämn. När jag kom in kl 16.15 togs nytt EKG, min kardiolog rekommenderade en rad förändringar och nya underökningar. Jag är tacksam att hon tar mina problem på allvar.

Det är en rad undersökningar som skall göras, den första gjorde jag idag, men en väntetid på 25 minuter fick jag resultatet. Det var två värden min kardiolog var intresserad av, två värden som visar på risken på hjärtinfarkt, dessa värden var normala tack och lov.

Jag kommer åka in på torsdag för att bära holster igen, denna gång den lätta varianten, med en ring på armen, som mäter tryck och puls under 24 timmar.

PÅ fredag en ny analys, ett sonografi, eller ultraljud där alla viktiga organ runt magen, njurar, lungor, lever, hjärtat osv. Denna analys är jobbig, man får inte äta något på dagen utan bara dricka. Vid tiden för analysen skall man vara kissnödig. Vara kissnödig samtidigt som man klämmer med musen över magen är jobbigt!

På fredag är min avsikt att lämna tillbaka holtermaskinen, samtidigt skall jag lämna in en steriliserad bytta på 1,5 liter urin för ytterligare prover, urin från 24 timmar.

Jag hoppas verkligen att resultaten på mina prover ger något. Sverige i juni kan jag glömma, har ett nytt besök inbokat med min kardiolog den 22 juni…

Etiketter: ,