Så över en dag har man plötsligt blivit ett år äldre. Det känns som fem, sen den ödesdigra dagen i oktober 2009, men livet måste gå vidare. Och det gör det, vare sig man vill eller ej! Då i oktober hade vi planerat ett gemensamt födelsedagskalas, maken hade precis fyllt 55 och jag 50 ett par månader innan, men ibland tar livet sina vändningar som man inte kan styra.

Min födelsedag igår blev jättelyckad. Jag och fyra andra vänner var inbjudna till A-L för bridgespel och lunch.

På mobilen plingade det till hela dagen, både med grattishälsningar från Facebook och tom mail från Banestobanken, där jag inte har många affärer förutom ett bankfack. Tack till alla!

Apropå banker, när det gäller den världsomspännande krisen, så tror jag att jag har gjort ett lyckokast. Jag lyckades sälja huset billigt, men ändå så att det räckte till att betala av hypoteken och köpa en lägenhet kontant. Maken älskade huset, men ensam klarade jag inte av att hålla det med alla kostnader. När jag besöker området, senast igår, så känner jag ingen saknad. Mina köpare, ryssarna, är nöjda så långt jag kan se. Inga klagomål, bara fribiljetter till den världskände pianistens konserter. Jag kan riktigt se hur han sitter i källarsalongen och överöser grannens hårdrockband med betydligt behagligare toner.

Idag har jag varit och köpt specialdietmat till Frasse, på onsdag hämtar dom honom för att bo på pensionat i nästan en månad. Jag vet inte om han kommer att överleva detta, men det är det bästa jag kan göra. Jag måste kunna stänga igen lägenheten en månad och larma. Frasse är en seg portugiskatt, fyller 19 människosår i år, och jag ger mig tusan på att jag kommer att möta en surpelle när jag är tillbaka den 8 september, låt oss se vad som händer.

I övrigt har jag köpt medicin så jag klarar mig under semestern. Jag har ringt Yolanda som ansvarar för gemensamma bevattningen i ”comunidaden”, och hon eller hennes killar kommer i morgon eller på onsdag för att stämma av.

Återstår bara för mig att få ordning på papper och börja packa väskan…

Etiketter: , ,