Jag loggar in på min svenska bank varje morgon för att ha koll på alla autogireringar och det är en hel del som hänger i luften fortfarande. Detta är viktigt, för jag måste lägga in betalningar manuellt så länge inte gireringarna fungerar automatiskt.

Ett svenskt företag som har kommit lite i skymundan i bloggen är Viasat. Jag ringde dom den 22 oktober, tack och lov fanns det ett telefonnummer som fungerar att ringa till från utlandet. De lovade att skicka mig en överlåtelseblankett och autogiroblankett till min adress i Spanien. Den 29 oktober ringer en vän från Sverige som hjälper mig att kolla posten. Där ligger ett brev från Viasat, citerar: ”Hej Monica. Jag försökte kontakta dig angående att vi ej kunde skicka ut överlåtelseblanketten till din adress i Spanien. Skickar den till din ordinarie adress i Sverige. Har du några övriga frågor så vänligen kontakta Viasat kundtjänst.

Jag undrar hur det funkar egentligen? Är det datasystemet som protesterar eller har dom sparbeting på att posta till utlandet? Det måste ju givetvis kunna gå att printa ut en överlåtelseblankett och skicka till mig i min ordinarie adress, som faktiskt är Spanien. Min vän faxade över blanketten och jag i min tur fyllde i den och faxade tillbaka den till vännen. På försättsbladet gjorde jag som vanligt, angav hela min adress, telefon, fax, mobil samt e-postadress. Sen frågade jag om dom inte kunde skicka en autogireringsblankett till min adress i Spanien.

Sen hände det ingenting förrän jag ringde upp dom för att fråga vad som hade hänt i ärendet den 10 november. Vid datasökningen på min mans personnummer så fanns han inte med i rullarna. Däremot undertecknad. Därmed hade jag också gått igenom utan kreditprövning. Jag fick tipset att hämta autogiroblankett via hemsidan eftersom jag nu lärt mig att dom inte kan skicka något utomlands. Men man tycker ju att dom borde ha kunnat kontakta mig via telefon eller mail när överlåtelsen skedde. Men deras telefoner kanske är spärrade till utlandet också. Idag ligger autogireringen inne för dragning på banken i alla fall, ett problem mindre, och ytterligare ett företag att lägga in i mappen bland lösta ärenden.

Ett annat konstigt ärende har varit kontakten med Scandic hotell för att stoppa makens kort på deras stamgästprogram. De ville ha dödsattesten innan de kunde stoppa kortet. Det här låter ju lite konstigt i och med dödsfall registreras i Sparregistret. Nå de fick attesten som pdf-fil och idag fick jag beskedet att medlemskontot är avslutat. I övrigt har jag avslutat ett tiotal andra kort utan detta problem. De enda korten som jag inte har tagit tag i är ett par flygbolags kort. Jag kommer utnyttja varenda punkt för hemresor innan dessa meddelas.

Etiketter: , , , ,