Telia är en sorglig följetong som aldrig verkar ta slut. Efter att ha kollat posten idag så fanns det fortfarande inga överlåtelseblanketter bland breven i min postlåda. En autogiroblankett fick jag redan i måndags och när det sedan hade gått en hel arbetsvecka utan att den viktigaste blanketten kommit så insåg jag att det bara var att sätta sig i dessa fruktansvärda telefonköer igen, framför allt när man ringer från utlandet.

Jag var nummer 60 i kön när det började. Jag kom såsmåningom fram till en kvinna på kundtjänst och i min fråga om hon kunde koppla över mig till killen jag snackade med den 9 november, så fick jag beskedet att de tyvärr inte hade direktnummer längre. Well, det var bara att förklara mitt ärende igen. Sen fick jag sitta i kö en gång till, nu började det iofs på nummer 6 i kön för att bli kopplad till de som har hand om överlåtelseärenden. Så fick jag förklara mitt ärende ytterligare en gång. Nu börjar det bli påfrestande eftersom det snart har gått en månad sen min första kontakt via webbsidan den 22 oktober.

Killen jag snackade med lovade i alla fall att skicka över blanketten via mail och den kom mycket riktigt någon timme senare. Men, den var tom på alla viktiga uppgifter om kontrakten, telefonnummer osv. Returnerar en följdfråga via mail:

”Hej igen! En liten fråga bara, behöver inte vissa uppgifter vara ifyllda av er innan jag skriver under? Eller kan jag fylla i dessa?
Här är lite uppgifter som du kanske behöver:
Abonnentnr, min makes personnummer, mitt personnummer, tillträdande kunds namn, postadress, anläggningsadress (om annan än kundens adress)”

Fick ett svar, citerar: ”Hej Monica,

Gällande uppgifter från oss så har du rätt. Ledsen att det blev lite fel till en början. I mitt försvar har jag haft otroligt mycket att göra och beskyller stress. Skämt åsido så ska det vara rätt nu.
En ändring som du får göra dock är att byta ut nummer xxx till xxx och skriva ut en till blankett då det krävs en blankett per abonnemang.

Nu ska jag gå och ta helg ändå fram till 10:00 imorgon, så om det skulle vara något mer som du undrar över så får jag lov att hänvisa till 90200, alternativt vänta tills morgondagen.

Mvh
T”

Om det är någon som kan hävda en stressituation så är det undertecknad, och ”skämt åsido” så blir jag vansinnig när man hänvisar till telefonnummer som inte funkar utanför Sveriges gränser. Och skämt åsido så är ju ingenting fixat, jag sitter med tomma blanketter som jag gissar mig fram hur Telia skulle ha fyllt i för att skicka till mig.

Jag har nu gjort dubbla versioner av de två kontrakten, en med lite information ifylld och en med de uppgifter jag kan tänka mig vara viktiga för Telia. Dessa skall jag posta med snigelposten i morgon ihop med en kopia på dagens mailkonversation, samt ett utdrag från banken som visar att depositionen på 3000 kr är betald den 9 november. Klarar dom inte av att fixa det nu så kommer jag att bli ännu mer vansinnig än vad jag är idag.

Sen har jag svarat på goddag-yxskaft-ärendet jag har liggande via Telias hemsida och informerat om ”hänt sen sist”. Sen har jag öppnat ett nytt ärende idag, nu gäller det tekniken för att skapa ett konto på deras hemsida så att jag skall kunna ha kontroll på framtida fakturor tills detta jäkla elände löser sig. Den 30 oktober försökte jag för första gången. För att få aktiveringskoden så bad jag första gången om att det skulle skickas med post. Än har det inte dykt upp. Idag testade jag en gång till eftersom jag har fixat ett bank-id till mitt nya bankkonto i Sverige. Har testat flera gången, men får bara besked om tekniskt fel *suck!*

Till sist vill jag ge en känga till Handelsbanken Liv, ett försäkringsbolag där jag sade upp makens livförsäkring på mig den 5 november. I mitt försättsblad förklarade jag makens dödsfall, och idag kom svaret adresserad till maken!:
Uppsagd försäkring
Din Handelsbankens livförsäkring med MITT NAMN som försäkran är på din begäran avslutad…. Vi vill tacka för den tid vi har haft nöjet att ha hand om din försäkring. Du är alltid välkommen att kontakta ditt närmaste Handelsbankkontor eller vårt kundcenter på telefon 0771-78 22 25 om du vill se över dina försäkringar eller teckna ny försäkring”

Alltså, vad är detta! Ett livförsäkringsbolag som handlar med liv och död borde ha ett svar som går ut beroende på omständigheterna och inte helt standardiserat. Fruktansvärt!
När det gäller den omvända försäkringen, den jag hade på maken så löper kvarnarna sakta. Där är det främsta problemet spansk byråkrati, hoppas jag! Jag har fortfarande inte fått det spanska obduktionsprotokollet och detta kräver Handelsbanken Liv. Jag kommer med all säkerhet återkomma om vad som händer här…

Etiketter: , , , ,