Även i natt har det varit dåligt med sömn, jag hoppas att det snart vänder för det är jobbigt. När minnesakten kring urna är över idag så är det ytterligare en känslomässigt arbetssam sak som betas av, förhoppningsvis blir sömnen bättre efter denna långa dag.

Igår var det ett underbart vinterväder med sol, men tyvärr så hade meteorologerna rätt i sin prognos. Nu är det inte ljust ute än, men jag kan skönja dimma och det duggar ute. Det bådar inte gått för cateringpersonalen som skall servera från köket via terrassen där det är en bit att gå utan tak. Jag håller tummarna för att regnet och dimman flyr sin kos till kl 15 i eftermiddag.

Jag har precis tagit fram urnan ur sin transportförpackning och placerat den på byrån där den får stå under akten. Jag upptäckte till min förfäran att begravningsentreprenören har stavat fel på ett förnamn, förfärligt!

De första gästerna kommer vid 12-tiden idag, de flyger in från Portugal. Det blir skönt att ha någon här innan akten börjar. Dessutom har Åsa lovat att komma tidigare, hon är ett fantastiskt stöd i alla lägen.

Ja, kl 15 börjar det och det kommer ca 50 personer. Det kommer att bli trångt i vardagsrummet, men jag hoppas att allt löser sig till det bästa. Prästen landar kl 14.30 och hämtas upp av vänner, förhoppningsvis är planet inte försenat.

Nu skall jag börja röja i köket så att cateringfirman får ordentligt med plats att jobba på arbetsbänkar osv.

Etiketter: , ,