SÅ är det vardag igen och man kan försöka ta tag i lite praktiska saker. Jag har börjat morgonen med att skruva isär en toalettank för toaletten står och rinner hela tiden och ger fula märken i porslinet. Det är tur att man inte har tummen mitt i näven, för jag antar att jag har lokaliserat felet. Det är en gummigrej som måste bytas ut så jag skall ge mig ut på jakt efter en sån lite senare idag.

Sen väntar ett besök på banken, jag trodde att jag lätt skulle få nya inloggningssystemet med dosa, men den hinner tydligen inte komma i tid tills jag åker tillbaka till Madrid. Jag kan däremot få engångskoder för att göra bankärenden.

Sen skall jag se om jag kan lösa ut en postanvisning, jag får nämligen tillbaka pengar på två teliaräkningar. Tyvärr så var utbetalningskortet ofullständigt adresserat till vår adress i Spanien, så bara ett har kommit fram. Jag förstår inte varför de inte kan sätta in pengarna direkt på mitt konto istället?

Till sist skall jag se om jag kan få tid för klippning, något som jag har längtat efter länge. Har ingen aning om vilken frissa som är bäst här, jag får väl försöka ringa och ta en på vinst och förlust.

Resan tillbaka till Skåne den 2 januari gick bra förresten. Enda problemet var att spolarvätskan hade frusit igen, och med den förrädiskt låga solen så var det svårt att se ut genom den skitiga rutan. Jag fick stanna på mackar flera gånger för att göra rent den. När jag väl kom fram så fanns det ingen snö och vägarna var torra. Den enda bilen med snö på var min hyrbil, snön hade jag tagit med mig från Göteborg. Den är fortfarande insnöad pga kylan, men nu har det börjat yra snö här också, så den behöver snart inte känna sig ensam.

Igår ägnade jag mig åt att rensa ut kläder och på eftermiddagen när makens barndomskompisar kom på besök så kunde jag med glädje skänka bort en snygg skinnjacka till en av killarna, den passade perfekt. Det känns ju dumt att kasta bort fina kläder. På kvällen innan det var dags för dem att bila tillbaka stannade vi till vid en pizzeria och åt middag. Jag som inte har käkat pizza på två och ett halvt år njöt. Det var faktiskt riktigt gott.

Innan det blir dags att åka in till Höganäs och uträtta ärenden skall jag sätta på värmen i gäststugan. Makens halvsyster och hennes man kommer på besök i morgon och sover över. De har egen nyckel till gäststugan och är här till och från, det är jättebra att någon tittar till stället emellanåt. Själv vet jag ju inte när jag kommer hit nästa gång.

Etiketter: , ,