Jag höll på att få skrämselhicka när jag kom hem från Höganäs i måndags och kollade mailen. Min spanska advokat var orolig eftersom expressbrevet med alla viktiga papper som fått Haag Apostille inte kommit fram än. Brevet skickade jag den 22 december.

Tack och lov för internet, jag gick in på postens hemsida och såg att man kunde spåra expressbrev ända till Spanien. Nu kom jag inte längre än att jag kunde se att brevet passerat Malmö postterminal kl 20.43 den 22 december. Jag ringde upp postens kundtjänst och en mycket söt tjej hjälpte mig vidare. Tack och lov hade hon en mexikansk pojkvän så hon hade inga problem med den spanska postens spårningstjänst. Den 2 januari var brevet en transito, dvs på väg, och den 4 januari en proceso de entrega, dvs på väg att delas ut.

Några timmar senare fick jag ett nytt mail från advokaten, expressbrevet hade kommit fram till sist, men 10 dagar tog det. En sten föll från mitt bröst! Tänk om det hade försvunnit och jag hade fått börja om från början med specialfriserade intyg från skattemyndigheterna och utdrag från landsarkivet i Lund. Det hade varit fruktansvärt!

Igår fick jag ett mail från SPP med klargörande av min efterlevandepension som består av 3 försäkringar. Därför kompletterade jag min ansökan till skattemyndigheterna om sink-skatt för 2010 när jag väl vet beloppen som kommer att utbetalas, hoppas nu att ansökan går igenom snabbt, för den sänker skatten från 30 till 25%. Sen gjorde jag ett nytt försök med att försöka få nedsättning av mina studieskulder hos CSN. Det är ju inte så lätt att förklara att var enda öre jag får ut i Sverige kommer att behövas för att klara av de löpande driftskostnaderna på huset i Spanien tills arvsprocessen är löst där.

Några som jag inte har fått kontakt med än är Tingsrätten i Stockholm. Eftersom e-post är en offentlig handling så skickade jag en förfrågan via mail den 28 december om hur långt dom har kommit i mitt ärende avseende boutredningsman. Någon gång lär dom väl svara i alla fall? Innan nyår gjorde jag också ett nytt försök att kunna logga in på Mina sidor på Telia, där jag nu väntar på att få inloggingsuppgifterna skickade med vanlig post. Frågan är om de kommer till adressen i Sverige eller i Spanien? Här har det inte dykt upp något i alla fall. Sista chansen är i morgon, för på fredag bär det av till Spanien igen. Givetvis har det inte kommit några pengar från ebookers.com heller. Jag loggar in på min svenska bank och kollar varje dag.

Igår var makens halvsyster och hennes man på besök och de sov över i gäststugan. Det snöade friskt både igår och i morse. Tack och lov hade de en snöskyffel med sig, den behövdes för att få fram våra bilar. Nu hoppas jag att jag slipper mer snö, för i morgon skall jag in till Höganäs för att gå till frissan. Det skall bli underbart, eftersom jag är så långhårig nu.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,