Så är det andra morgonen som jag vaknar upp kl 4 på morgonen sen jag kom hem i fredags kväll. Det är segt och som i en ond cirkel. Dessutom är huset utkylt eftersom jag stängde av värmen när jag åkte till Sverige den 20 december. För eller senare hoppas jag temperaturen stiger inomhus, det kanske blir en öppen brasa senare idag.

Resan tillbaka till Madrid gick hyfsat bra, fast det var fruktansvärt kallt att vänta på tåget till Kastrup i Helsingborg, jag hade precis missat det förra med 10 minuter så 50 minuter fick jag stå och hoppa och stampa för att inte förfrysa fötterna. Tack och lov så var det varmt på Spanairplanet hem till skillnad från när jag åkte upp, så mina fötter tinade sakta men säkert upp.

Hemma väntade förutom två överlyckliga katter en massa post att sortera, bl a ett rekommenderat brev från INSS, den spanska motsvarigheten till svenska försäkringskassan. Jag har fått ett preliminärt beslut om änkepension i Spanien i avvaktan på att efterlevandepensionerna i övriga länder, i mitt fall Sverige, England och Portugal behandlats klart. Jag fick ett annat brev daterat den 18 december att ansökan gått iväg till Sverige och England, dock stod inte Portugal med. När det gäller pension från USA så har jag beslutat mig för att inte driva det vidare, det gäller bara pension intjänad under ett års tid och amerikanarna envisas att skicka checkar som är så gott som omöjliga att lösa ut. När jag kollade mitt bankkonto igår så kunde jag se att den spanska änkepensionen kommit in retroaktivt sen dödsfallet. Det är inte mycket pengar, men bättre än ingenting alls.

Efter att jag hämtat ut det rekommenderade brevet på posten igår så stannade jag till vid mäklarfirman där vi köpte vårt hus. Vare sig jag får eller inte så måste jag sätta ut huset till försäljning, eftersom det är fastighetskris lär det ta tid, och förhoppningsvis är allt det byråkratiska löst till dess. På måndag skall jag ringa till ytterligare några mäklare.

Senare idag väntar papperssortering, det är glädjande nog en hel del papper som jag kan sätta OK-stämpel på och stoppa in i pärmar. Framför allt avseende Sverige även om bouppteckningen inte ens har börjat. Tingsrätten i Stockholm har inte hört av sig än, jag mailade dom den 28 december och fick genast svar från registrator att mailet gått vidare till rätt avdelning, och några arbetsdagar har det ju faktiskt varit sen dess. Vi får väl se vad som händer i nästa vecka. Likaså väntar jag beslut från skattemyndigheterna avseende sink-skatt.

Nu skall jag dock krypa ner under duntäcket och läsa lite, förhoppningsvis kanske jag kan sova några timmar.

Etiketter: , , , , ,