Mina kontakter med nya mäklarfirmor kom helt av sig sen jag ringde min spanska advokat strax före lunch. Jag ville höra mig för hur det hade gått med mina svenska papper stämplade med Haag Apostille. Hon har besökt notarien i min hemkommun och äntligen så var alla papper i ordning utom ett, ett intyg att maken var mantalsskriven i kommunen. Det sistnämnda ordnade advokaten själv.

Nu har jag mailat en kopia på mitt pass och uppehållstillstånd, något som behövs när advokaten skall lämna in alla papper till notarien i slutet på veckan. Dessutom behöver jag två vittnen som kände maken som följer med när arvsdeklarationen, la Declaración de Herederos, kommer att upprättas i början på vecka 4, ca 25-27 januari. Dessa två vittnen har jag ordnat nu i eftermiddag, tusen tack till Gustaf och Fredrik som ställer upp!

Nu vågar jag inte ta ut något i förskott, men nog hoppas jag att denna bit i byråkratin kommer att gå igenom, och då skall jag vara jättenöjd!

Temperaturen börjar sakta men säkert stiga inomhus och i och med solsken så smälter snön, det som ligger kvar lär säkert försvinna eftersom dom lovar regn i morgon, skönt det!

Etiketter: , , , ,