Det gick bra hos notarien idag, dessutom väldigt snabbt. På en halvtimme var det hela klart. Efter att undertecknad och mina två vittnen lämnat ifrån oss våra legitimationer, så fick vi läsa igenom ett utkast till arvsdeklarationen. När detta var gjort fick vi gå in till själva notarien som läste upp deklarationen högt, sen fick vi skriva under. Detta förfarande kallas för Escritura på spanska. Dokumentationen la declaración de herederos ersätter testamentet, eftersom det inte fanns något sådant i mitt fall. Enda smolket i bägaren är att det tar 20 arbetsdagar innan deklarationen kan hämtas ut, och om jag räknar rätt så hamnar vi runt den 2 mars, dvs om en månad!

Under tiden som jag började skriva här så satt jag i telefonkö till svenska Telia, beräknad väntetid ca 20 minuter. Efter ett tag fick jag upplysningen att jag var nr 83 i telefonkön så det fick bli att skriva med höger hand till en början här i bloggen. När jag kom fram till sist, samtalet tog exakt 25 minuter och 39 sekunder, så fick jag besked om att autogirot som inte hade fungerat i förrgår berodde på tekniskt fel hos Telia och att flera kunder hade hört av sig. Se där ja! Det är vid dessa tillfällen jag är glad att det finns internetalternativ för att ringa upp från telefon till telefon, samtalet via Voipstunt kostade mig 0,05 euros.

Eftersom jag sov bra i natt och att notariebesöket gick vägen så känner jag mig redo att ta itu med annat. Jag skall skanna och maila iväg olika dokument till min advokat, kontakta Volvo och FCE Bank PLC. Lite senare skall jag iväg och handla mat, för det är onekligen tomt i kylen. I morgon skall jag dessutom för första gången på länge ha bridgespelet hemma hos mig, och den som håller i det bjuder alltid på tilltugg. Samtidigt som bridgen kommer jag ha husvisning. Jag frågade mäklaren om det var OK att vi spelar kort under tiden och det var inga problem.

På torsdag blir det en lång dag i Madrid. Kl 9 skall jag in till Banco Halifax för att kunna sänka amorteringarna redan denna månad, dessutom hoppas jag att jag kommer att få nödvändiga dokument för den framtida spanska boutredningen. Senare på eftermiddagen kl 16.30 har jag möte med en advokat för att få hjälp med företaget och andra ärenden. Om jag hinner skall jag försöka få till en ansökan om utdrag ur försäkringsregistret, El Registro de contratos de seguros de cobertura de fallecimiento, som jag skrev om i förra veckan, så att man inte missar någon viktig försäkring.

Nej, dags att gå ner i källaren och börja skanna. På återseende…

Etiketter: , , , , , , ,