Jag talade med en väninna igår på telefon och nämnde att jag hade fler än 3000 epost-meddelanden sparade avseende makens dödsfall, men det var fel. Jag får skylla på att jag var trött igår kväll. Idag har jag räknat om och siffran uppgår till knappt hälften, 1448 stycken. Det är en ansenlig mängd ändå på drygt tre och en halv månad, och jag bara undrar hur man gjorde förr innan möjligheten till internet fanns. Helt klart måste allt ha tagit längre tid. Igår hos notarien det var första gången jag träffade min söta och duktiga advokat på riktigt. Vi har uträttat massor via mail och telefon.

Idag var det första gången jag kunde bjuda hem mina vänner för att spela bridge sen dödsfallet. Hela källaren har varit (är fortfarande) överröst med papper, men nu är det lite bättre organisation på det hela. Alldeles innan vi började spelet hade jag en mäklare på plats med fem karlar som var och tittade. Lite rörigt blev det, men allt går. Det kändes i alla fall härligt att träffas hos mig, för det har varit min tur länge nu. Jag hoppas kunna upprepa det nästa onsdag, men jag vågar inte binda upp mig för någonting en vecka i förväg om det inte är viktiga saker som måste uträttas.

Strax efter klockan fem kom en mäklare med fotografen som fick förhinder igår. Samma procedur upprepades som när jag fotograferade för alla mäklarna den 14 januari, grejer flyttades runt, men i betydligt mindre mängd än när jag fotade i januari. Fotografens jobb idag kommer att bli en video som läggs ut på Idealista, en av de största spanska fastighetsportalerna.

I eftermiddags ringde jag upp en frimärkshandel i Sverige. Maken var en hängiven filatelist och han har en svensk samling. Svenska frimärken går inte att sälja på Plaza Mayor i Madrid precis, så jag vill få över dom till Sverige. Eftersom jag känner frimärkshandeln väl, jag har suttit där ett antal gånger ganska uttråkad och fått kaffe med wienerbröd under tiden som maken suttit med lupp och granskat frimärkshörn, tandningar och dyl, så blev jag glad att få kontakt med dom idag. Jag skall undersöka hur jag kan få över alla frimärken snarast, de har lovat mig ta hand om dom och förvalta dom på bästa sätt.

I övrigt har jag packat ryggsäcken med viktiga dokument för morgondagen. Jag måste ta bussen in till stan 7.45 i morgon bitti. Jag har möte med min bank i stan kl 9, senare har jag ett viktigt möte kl 16.30 med en advokatfirma. Min väninna ringde för någon timme sen och bekräftade att jag får låna hennes sköna fåtölj under mellantiden. Det känns underbart, för det är jobbigt att fördriva en massa timmar utan mål. I ryggsäcken ligger även en bra bok som jag med glädje tar mig an.

Jag skall lägga mig tidigt ikväll, i morgon är en ny viktig dag…

Etiketter: , , , , ,