Sedan det positiva beskedet att jag äntligen fått en boutredningsman i Sverige så råder fliten. Både min advokat i Sverige och undertecknad har jobbat på under helgen. Jag har fullkomligt bombarderat honom med de dokument som efterfrågats, samtidigt har jag fått en stomme till en framtida bouppteckning. Nu har vi tre månader på oss, och vad jag förstår så är det bara spansk byråkrati som gör att det kan ta tid, den spanska bouppteckningen skall nämligen tas upp i den svenska.

Jag har en hel del andra dokument som jag skall skanna idag och skicka vidare, sen så skall jag skriva ett skuldebrev till min mamma, hon lånade mig 30.000 kr till en pågående renovering på sommarhuset, eftersom makens konto frystes så kunde jag inte betala fakturan till snickeriet. Jag är fortfarande skyldig henne dessa pengar. Denna skuld skall tas med i den svenska boutredningen.

Sen hoppas jag att mina spanska advokater och min nya svenska kommer att etablera kontakt så att inte det tas upp dubbla saker i de två pågående parallella boutredningarna. När det gäller den spanska så kan vi inte göra så mycket mer förrän arvsdeklarationen kan avhämtas i början på mars.

Igår fick jag ett välbehövligt avbrott när jag blev bjuden på lunch av vänner på golfklubben i La Moraleja. Det var åratals sen jag var där, och restaurangen är helt nyrenoverad, så jag kände knappt igen mig. Det är alltid trevligt att komma utanför huset lite.

Nu skall jag gå ner till källaren och börja skanna dokument…

Etiketter: , , , , ,