Nu på morgonen har jag packat min ryggsäck med alla dokument, jag hoppas inte att jag har missat något viktigt.

Första besöket blir på Banco Halifax, det skall bli så skönt att få häva spärren på det delade kontot, även om det nästan är tömt. Även denna månad har man trixat mellan kontona och först dragit de gamla amorteringsbeloppen som är omförhandlade. Jag har med mig kontoutdrag och skall fråga vad dom håller på med. Dessutom skall jag be om ett intyg på att min nye bankman på Banco Popular inte är förmånstagare för företagspengarna som flyttades dit (tack och lov!!) Vad som fattades för att häva alla spärrar är arvsdeklarationen, la declaración de herederos, vars original och nio kopior kan ses på fotot nedan. Digra luntor!

Efter banken blir det lunch i stan, för mitt möte med advokaterna är först kl 16. Det känns fantastiskt bra att även kunna börja med bouppteckningen till sist. Den 15 april går nämligen tiden ut för att göra den.

Igår ringde frimärkshandeln i Sverige, alla frimärken har kommit fram intakta och ingenting verkar saknas. Skönt!

Det är härligt vinterväder idag med strålande sol och klarblå himmel. Perfekt för att promenera i stan om inget annat. Nej dags att ta sig till bussen för att komma in till Madrid.

Etiketter: , , ,