Så är jag till sist hemma efter en lång och givande dag i Madrid. Mitt första besök var på Banco Halifax där jag drämde pappersluntorna i bordet och bad dem så fort de någonsin kan häva spärren på det delade kontot.

Det löjliga brevet där de skickade mig 1 cent (10 öre) orkade jag inte ens ta upp. Däremot visade jag upp kontoutdraget med överföringen av företagskontot där det tydligt stod att min nye bankman på Banco Popular är förmånstagare. Banktjejen frågade mig hur detta var möjligt, ja gissa svarade jag, det var du som gjorde överföringen. Då bleknade hon faktiskt. Nu har jag fått ett intyg som bekräftar att de har gjort fel, undertecknat av bankens firmatecknare som tack och lov inte är min banktjej. Den sistnämnda, dvs banktjejen, frågade t ex om det skulle stå i intyget att jag skulle vara förmånstagare. Nej var mitt svar, det skall givetvis vara företaget. Bara denna fråga visar på inkompetensen. Tjejen kommer med all säkerhet försvinna när Lloyds tar över helt, det sätter jag en hel cent på 😉

Efter bankbesöket besökte jag en affär som säljer och köper klockor. Där blev jag av med några herrklockor som jag absolut inte har någon användning för.

Jag ringde sen en väninna som brukar erbjuda mig sin sköna fåtölj vid besök i stan. Hon mailade igår och varnade mig för att hon var förkyld och mådde riktigt dåligt. Hon mådde inte bättre idag, så istället för åka till henne besökte jag El Corte Ingles och köpte fler plastfickor, dessa går åt som smör i solsken, samt två nya kortlekar för bridgespel, dessa har en förmåga att gå åt som smör också.

När klockan närmade sig två klev jag in på Restaurante Teatriz, en italiensk restaurang som ligger inrymd i en gammal teater, designad av kändisarkitekten Philippe Starck. Det var evigheter sen jag var där sist, jag tog dagens meny som är dyr, men jag kände att jag ville unna mig själv något riktigt gott.

Klockan 4 hade jag tid hos advokaterna och det verkar som om jag har alla papper i ordning för bouppteckningen. Vi har drygt en månad på oss att bli klara samt att betala eventuell arvsskatt. Tack och lov så bor jag i Madrid där arvsskatten är så gott som borttagen. Jag får väl tacka den kvinnliga högerpolitikern Esperanza Aguirre för detta geniala drag. Denna skatt skiljer sig mycket i Spaniens olika regioner.

Idag kommer jag inte göra så mycket mer, är både fysiskt och psykiskt trött. I morgon förmiddag är det dags för bridgespel igen, denna gången hos en väninna. Det är något som jag ser fram emot…

Etiketter: , , , ,