Igår fick jag ett välbehövligt avbrott från all pappersexercis i och med att det var dags för bridgespel. Fast mitt under kortspelet ringde advokaten som jag besökte i tisdags. Det finns en diskrepans i måtten på huset i köpekontraktet jämfört med verkligheten. Det finns säkert en orsak till att ytan är mindre i kontraktet, sen är det också en fråga om vad som skall räknas med. Jag lovade att kontakta advokaten när jag var hemma igen. Det bästa var att plocka fram ritningarna och sätta igång att räkna. Jag hittade även en fastighetsvärdering som gjordes i samband med husköpet och jag skannade lämpliga sidor som rör boyta och biyta som gjordes vid värderingen. Nu hoppas jag att allt blir rätt inför den kommande spanska bouppteckningen.

Idag skall jag fortsätta att sortera papper, ett jobb som aldrig tar slut. Jag skall även kontakta Iberdrola (elleverantören) för att få över kontraktet i mitt namn. Det lär väl inte bli några konstigheter och autogireringen skall fortsätta på samma konto. Det återstår vissa andra kontrakt som skall över i mitt namn, bl a avgiften för vatten samt avgifterna till bostadsområdet, men dessa skall jag vänta lite med.

Det är en kylig, men vacker morgon idag. När solen stigit lite högre skall jag klippa av de gamla blommorna på hortensiorna på terrassen, något som skulle ha gjorts för länge sen.

Etiketter: , ,