Dagen inleddes fantastiskt bra genom ett telefonsamtal som löste upp en stor knut. Lite senare fick jag ett mail från en man som eventuellt är intresserad av att köpa en takbox, ett golfset samt en transportbox i hårdplast avsett för golfklubborna. Ju mer jag blir av med, desto bättre känns det.

Jag var mitt uppe i att rensa bland alla datatillbehör när jag fick mailet, så jag ringde ett samtal för att få hjälp att få fram takboxen som stått lutad bakom trädgårdsskjulet under flera år. Det krävde någon timmes putsande och fejande för att få den hyfsat ren. Golfklubborna fick också sig en rengöring.

Den gamla Machintoshen har stått i förrådet sen 1997, och den startade upp utan problem när jag körde igång den igen. Det är ganska fantastiskt att jag har lyckats göra tidningar i fyrfärgstryck både i Portugal och Spanien på denna. Jag rensade den på all personlig information och tänker sen skänka bort den. Samma gäller den nyare Macen som ersatte denna, den kanske jag tar tag i idag eller i morgon.

Jag plockade fram alla datatillbehör och lade dom på bordet i källaren. När det gäller gamla floppy discs så finns det väl knappt någon dator kvar som kan läsa dessa nuförtiden. Jag blev lite full i skratt när jag hittade floppies med spelen Tetris och Space Quest, vilken nostalgi. Dessa åkte i soporna ihop med mycket annat, gamla mobiltelefoner som jag först tog bort batterierna på, dessa får gå till specialsortering på sopstationen. Jag slängde gamla manualer och programskivor som lämpar sig för datorer som inte har sett Windows, mm, mm, mm.

På kvällen var jag vrålhungrig och tänkte ge Telepizza en chans. De levererar efter kl 20.00 i vårt område. Det var en besvikelse, maten kom inte förrän 21.30 och den var ljummen. Dyrt var det också. Det var första och sista gången.

Idag och i morgon skall jag fortsätta att samla ihop gamla papper i påsar och köra dem till återvinningsstationen. Eller kanske jag gör en brasa istället, det är ganska kylslaget idag, men vackert väder.

Nej, nu är det hög tid att hoppa i duschen och fräscha till sig….

Etiketter: , ,