Jag tror att orken försvann samtidigt som den stora porten ut till gatan började strejka. Det är en port som öppnas med en fjärrkontroll och sen stänger den sig efter ett tag. Jag hade lassat bilen full med grejer för att ställa ut på gatan ikväll samt gamla batterier, tidningar och glas som skulle gå till återvinningsstationen i vårt område.

När jag väntade på att porten skulle gå igen efter mig så såg jag att den stod och hackade. Den gick ut en decimeter, sen var det tvärstopp, hack, hack, hack och sen gick den tillbaka till sitt fullt öppna läge. Jag åkte iväg till sopstationen ändå och lämnade porten öppen, och när jag kom tillbaka igen så var porten stängd.

Jag trodde att det hade varit något tillfälligt, men icke som icke. Sen vägrade den att stänga sig överhuvudtaget. Sist vi fixade porten var i maj förra året, och tack och lov så hade jag en vag aning om att man kunde sätta den på manuell öppning och stängning. Trots att klockan bara var drygt två så ställde jag ut skräpet jag vill bli av med på gatan. Skräpet hämtas två gånger i månaden, den 1:e och den 15:e och man skall ställa ut på kvällen innan. I verktygslådan jag hade med mig hittade jag en nyckel som kunde ställa över till manuellt, porten är nu stängd och får vara så tills i morgon.

I morgon bitti skall jag ringa Gigi, en otroligt skicklig rumän som verkligen inte har tummen mitt i näven. Han har fixat ett antal grejer här i huset och jag hoppas att han kan hjälpa mig med porten en gång till.

Ytterligare en dator rensades på personlig information i morse, nu tror jag att det bara återståer en eller två. Även denna gamla startade utan problem, fast i dos. Inga problem, lite kommer man ju ihåg sen den tiden. Datorn har en av de första versionerna av Windows, 3.1. Förrådet är rörigare än någonsin, men för varje onödig pryl jag blir av med, desto bättre blir det. Just nu känner jag att jag inte orkar mer. Skall lägga mig och läsa lite och förhoppningsvis så somnar jag en timme eller två. Det är en ny vecka i morgon, och jag har all tid i världen att rensa innan jag kan sälja huset.

Etiketter: