Det är bara att inse att min ork har avtagit. Jag känner att jag måste vila och ta vara på mig själv. Igår låg jag i soffan och slappade i princip hela dagen. Jag slumrade till och ifrån, och såg på den ena skräpfilmen efter den andra på dumburken.

Klockan 20.30 var det Earth Hour, och jag släkte alla ljus utom tv:n som surrade på. Grannarna betedde sig betydligt bättre än förra gången det var dags, undantag med helupplysta hus fanns givetvis, och all vår gatubelysning var tänd. En timme senare sov jag igen, så jag tände lamporna igen först vid midnatt. Det var väl ett bra bidrag till kampen om världens miljö. 😉

Jag tog ett sömnpiller när jag gick och lade mig vid två-tiden, eller klockan tre rättare sagt eftersom klockorna skulle ställas om. Jag vaknade sen vid halv åtta i morse. Dessa piller hjälper, och jag kommer ta dom så länge jag behöver, för sömnen är nog bland det viktigaste för mig nu för att orka kämpa vidare.

Idag har jag suttit i många timmar och letat efter lägenhet på internet. Mina krav är stora eftersom jag skall köpa bostad, jag hoppas att jag hittar något vettigt. Jag har insett att 100 kvadrat inte räcker, jag behöver åtminstone 120, två sovrum, en terrass samt gärna ett kök där man kan få plats med ett litet köksbord. Det är fruktansvärt deprimerande att se dessa små lägenheter där de har klämt in 3-4 sovrum på 100 kvadrat, samma som mitt vardagsrum! Förr eller senare hittar jag väl något, men innan jag kan bestämma mig så måste jag ju sälja huset. Det är en annan femma!

Idag har jag sökt på andra sajter än den största spanska fastighetsportalen, idealista, och jag kunde glädjande se att mitt hus är ute genom andra mäklare på andra ställen. På Idealista ligger huset ute genom mäklarfirman som har fått ”första-tjing”. Det är samma mäklare som vi köpte huset av och dessutom känner jag ägaren mycket väl.

I morgon kommer en kille att ringa mig för att komma och kolla yttertaket och ge mig en billigast möjliga offert för att fixa taket där problemen ligger. Det känns bra att rätta till det här innan försäljning. Försäkringsbolaget kommer att betala invändning målning när problemets källa är löst, och det känns betydligt bättre att visa upp ett hus som ser bättre ut kvalitetsmässigt. Det måste vara värre att presentera en eller två offerter till eventuella köpare för att förhandla om försäljningspriset.

Nej, nu är det hög tid för lunch…

Etiketter: , ,