Det var en trevlig påskafton igår. Jag var bjuden på lunch hos goda vänner igen och klockan 12 tog jag bussen in till stan. Därifrån fick jag skjuts ut till västra Madrid. Tyvärr så regnade det, annars hade vi kunnat sitta ute i den vackra trädgården och avnjuta den goda maten. Tusen tack Ana och Ulf!

Vi gjorde en ovanlig avslutning på lunchen, vi lämnade förorten och åkte in till centrala Madrid och blev bjudna på kaffe och hembakt hos värdparets dotter och man. Det var väldigt intressant att se deras nyrenoverade vindslägenhet/duplex. Det är fantastiskt att se fiffiga inredningslösningar, men så är mannen arkitekt också. Nu har jag fått en bra kontakt om det behövs renoveras/göras planändringar i en kommande lägenhet i stan.

Jag klev in genom dörren strax efter klockan halv nio på kvällen. Då var jag så mätt och trött så att jag inte orkade göra något vettigt. Jag satt och slötittade på tv:n resten av kvällen tills jag till sist lade mig vid midnatt.

Idag skiner solen, så det är stor risk att jag kommer att gå ut i trädgården och rensa ogräs, det växer så att det knakar.

Men först måste jag förbereda en hel del pappersexercis inför morgondagen, dessutom har jag en hel del mail som måste iväg. Om allt går vägen så ringer notarien i morgon och säger att den spanska boutredningen är färdig att avhämtas. Jag hoppas också att min överföring på 5000 euros når min spanska bank i morgon. Den gick iväg i torsdags, men i och med helgdagar så tar det ju längre tid. Dessa pengar är avsedda för att betala arvsskatten, och eftersom banken ligger på samma gata som notarien så hade det varit perfekt om jag kunde ta ut dom på samma dag. På onsdag skall jag in till Madrid i ett annat ärende och då kan jag stanna på vägen i min kommun och betala skatten.

Nej, dags att göra lite nytta…

Etiketter: , ,