I morse ringde min spanska avdokat, hon hade talat med notarien där jag skall hämta bouppteckningen, och nu visar det sig att den förra notarien i min kommun som gjorde arvsdeklarationen aldrig har skrivit under!!

Jag försökte ringa det gamla notariatet men fick bara tre konstiga pip i luren. Jag gjorde upp med min advokat att jag skulle åka in till stan för att hämta originalluntan som befinner sig hos notariatet i Madrid för att sen få en signatur av den gamle notarien.

Jag hoppade av bussen i min kommun och när jag kom fram till notariatet så var det igenbommat för gott! Tack och lov fanns det folk därinne, jag fick reda på att notarien hade gått i pension! De ringde upp honom och bad honom att kontakta mig, och det gjorde han också. Jag har nu tid för att träffa honom i vid jag misstänker är hans bostad i stan kl 17.00.

Jag klev in till den nya notarien vid 13-tiden och hämtade originalhandlingarna. De har öppet i eftermiddag tack och lov. Så fort jag fått signaturen åker jag dit igen. De har lovat att handlägga allt skyndsamt.

I skrivande stund befinner jag mig på ett internetkafé på paradgatan Gran Vía, som för övrigt firar sin 100-årsdag just i dag. Så det är mycket liv och rörelse överallt, bl a med tv och radio. Jag har för övrigt köpt en engelsk deckare som jag kan sätta mig med ute i solen i det vackra vädret och läsa för att fördriva tiden fram till kl 17.00.

Proppmätt är jag också, tog dagens meny på Ginos, en italiensk restaurang alldeles nyss.

Resten av dagens äventyr får jag berätta om när jag är hemma igen ikväll…

Etiketter: , ,