Nu har jag somnat av ren utmattning tre kvällar på raken framför tv:n. Jag skall försöka få till normalare rutiner för min sömn, i morse vaknade jag klockan 3, sen har jag inte lyckats somna om. I och för sig har det blivit en hel del timmars sömn i natt ändå, för jag var bra trött när jag kom hem från stan igår.

Jag steg upp klockan 6 i går morse och åkte sen till entrén i vårt bostadsområde för att ta en buss in till stan. Jag missade precis den ordinarie bussen men strax efter kom en expressbuss som gick till Plaza Castilla. Därifrån tog jag sen taxi till sjukhuset för mitt återbesök. Jag blev lika fint mottagen som i lördags och man gjorde samma tester som då, EKG, blodprov och blodtryck. Jag fick vänta i en och en halv timme på resultaten, och blev sen kallad till läkaren. Allting såg mycket bättre ut, och värken avtog ju redan i söndags. Idag är jag smärtfri, och det känns så skönt.

Det sista läkaren ordinerade mig var att fortsätta med de lugnande medlen så att jag skall få ordning på min sömn, och det rådet skall jag följa. Tyvärr kunde inte denna läkare skriva ut detta recept, så idag skall jag ringa till läkarstationen som jag brukar besöka i normala fall. Jag hoppas att det finns någon tid ledig att ta emot mig.

Efter akuten tog jag buss och metro in till Asesorerían som skulle hjälpa mig att få över bilarna i mitt namn. Jag var framme en halvtimme före utsatt tid, så jag slank in på en bar i närheten och tog en typisk spansk frukost; kaffe, rostat bröd med marmelad och ett glas färskpressad apelsinjuice.

Det kvinnliga biträdet som tog emot mig kunde verkligen det här med bilar och pappersexercis runt försäljning, namnbyte osv. Jag trodde jag hade packat ner alla nödvändiga papper, jag tror jag kontrollerade minst två gånger i söndags, men det fattades ett ändå. När det gällde den nya bilen som jag redan har sålt så låg kvittot för betald bilskatt för år 2008 bland dokumentationen, inte för 2009! Nu vet jag att denna är betald, så frågan är var kvittot finns bland alla papper som ligger framme? Tack och lov så hade jag med mig inbetalningskorten för årets bilskatt som skall betalas senast i maj. Medan kvinnan ordnade nödvändiga papper så gick jag till banken och betalade skatterna, så var det problemet ur världen.

Med mig hem fick jag två cirkulationstillstånd, ett i den nya köparens namn, och ett i mitt eget namn för den gamla bilen. Dessa tillfälliga tillstånd gör att bilarna kan köras trots att originalhandlingarna saknas. Dessa skall in till Jefatura de Trafico, myndigheten som handhar bilregistret. Om ca 10 dagar lär det vara klart, då kan jag åka in till asesoren igen och hämta dokumenten på att den gamla bilen nu står i mitt namn och betala för deras tjänst och andra avgifter. Vad som återstår när det gäller den nya bilen är att köparen skall skriva under ett par papper jag har här hemma och ta med till asesorían. Eftersom bilen provisoriskt redan kan köras i hans namn så kan han hämta bilen när som helst. Det har har tagit en enormt tid, därför känns det så bra att till sist även kunna bocka av detta problem som löst.

När jag kom hem igen på eftermiddagen så satt jag nonstop i ett par timmar och svarade på viktiga mail. Dessutom skannade jag dokument till den nya köparen av bilen. Sen lade jag mig raklång i tv-soffan och slumrade till i någon timme tills telefonen ringde. Det var min spanska advokat som hade ett par frågor. Vi håller på att förbereda för en ändring i bolagsordningen på mitt lilla företag. Makens aktieandelar skall över i mitt namn. Senare när jag lyckas hitta en lägenhet i Madrid så får bolagsordningen ändras igen, men det blir en fråga att ta tag i då.

Nu skall jag ner i källaren och organisera alla bilpapper, sen hoppas jag få en tid hos doktorn idag, annars får det bli i morgon eftermiddag. Under onsdagsförmiddagen verkar det som om jag äntligen kan spela bridge igen, yippie!

Etiketter: , , , , ,