Det här började jag skriva på igår kväll. Sen blev jag så trött att jag somnade i tv-soffan och vaknade först halv fyra på morgonen. Det innebar att jag helt missade El Clasico, dvs fotbollsmatchen mellan ärkerivalerna Real Madrid och Barcelona. Det kanske var lika bra det eftersom Real Madrid åkte på stryk. Sen gick jag och lade mig på riktigt i sängen och vaknade strax före sju i morse.

I går morse när jag vaknade kände jag mig inte bra, jag var matt och trött. Jag trodde det berodde på att jag inte tagit något sömnmedel. Jag har sen en tid tillbaka haft smärtor i övre vänstra delen av magen och på förmiddagen fick jag även ont i hjärttrakten. Jag kände mig yr och kallsvettades. Magsmärtorna har jag som så mycket annat skjutit på för ett framtida läkarbesök. Det är ju inte konstigt att få ont i magen med tanke på all stress och sömnbrist jag haft den senaste tiden, samt att jag slarvat en hel del med maten.

Jag insåg att läkarbesöket inte kunde vänta längre, jag blev orolig när jag även fick bröstsmärtor på vänster sida. Jag ringde en granne och frågade om han kunde skjutsa mig till akuten. Jag packade en väska med nödvändigheter om jag skulle råka bli inlagd någonstans för observation. Hellre förekomma än förekommas.

Vid ettiden var vi framme vid Urgencias på Santias nybyggda privata sjukhus, jag är glad att jag har en privat sjukförsäkring. Mycket trevlig och kunnig personal och snabbt bemötande. De tog blodtryck, EKG, röntgen, samt blodprov för diverse analyser.

Fyra timmar senare kunde de konstatera att det inte var något fel på hjärtat, däremot har jag en typ av infektion/inflammation i magen, fråga mig inte vilken typ, som även kan framkalla smärtor i hjärttrakten. Dessutom är det flera blodvärden som inte ligger inom det normala, utan är förhöjda. Jag antar att detta beror på inflammationen.

Jag blev hemskickad med tre recept, dels en dunderkur av antibiotika som skall tas i tre dagar, del antiinflammatoriska medel. Dessutom insisterade läkaren att jag skulle fortsätta med de lugnande medlen jag tar för att kunna sova. Sömnen är det bland det viktigaste för att jag skall gå vidare. Jag skall träffa läkaren igen på måndag morgon.

Jag får försöka få ihop tiderna på något sätt, klockan 11 på måndag har jag ett viktigt möte i stan för att få över bilarna i mitt namn. Jag skall se om jag inte kan ta mig till sjukhuset det första jag gör på morgonen och sen ta en taxi därifrån.

Idag är nästan smärtorna i magen borta, jag bara ”känner av” området där dom sitter. Inte heller har jag känt av några smärtor i hjärttrakten. Det är ju fantastiskt om antibiotikan verkar så snabbt. Jag känner mig som en ny människa.

Om någon timme skall jag börja tillaga en spansk potatisomelett – Tortilla Española. Denna skall tas med på en överraskningslunch för en kille som fyller 60 år. Det skall bli kul.

Sist, men inte minst. Ett stort tack till Gustaf som offrade sin lördag för min skull!

Etiketter: , ,