En sak som jag har lärt mig under det sista halvåret är att det är väldigt svårt att planera för framtiden, så även inför den närmsta. Jag måste vara beredd på snabba kast, hur frustrerande det än kan vara. Jag avskyr att leva ett oorganiserat liv, men så är det och kommer säkert att förbli ett bra tag till.

Vid tiotiden ringde mäklaren som skulle visa huset. Då hade jag precis röjt undan det värsta och kände att jag kunde visa huset utan att skämmas. Dessutom var allt förberett inför bridgespelet. Spekulanten befann sig på Madrids flygplats Barajas med sin son och väntade på besked avseende sonens flyg. Islands sprutande vulkan orsakar helt klart problem för miljoner människor, så även för undertecknad indirekt. Vi får väl se när jag får möjlighet att visa huset.

Bridgespelet var trevligt som alltid och även om jag spelade hem en lillslam och lite till, tog alla stick istället för bjudna sex, så hamnade jag på tredje plats.

På eftermiddagen åkte jag och handlade lite och när jag kom hem igen började jag kasta döda plantor som inte har överlevt vintern ute, som har varit ganska sträng (trots den globala uppvärmningen). Mitt i allt påtande i krukor så ringde min advokat. Jag lyckades svara i telefonen med jordiga händer. Hon meddelande mig att besöket på notariatet blir först på måndag, något som lät utmärkt i mina öron.

Jag var inbjuden till en vårlunch i morgon, och strax efter kl 18 ringde jag en väninna och frågade om jag skulle hämta upp henne. Då fick jag reda på att lunchen var inställd, värdinnan sitter fast i Sverige, ytterligare en drabbad person! Jag har så dålig koll på vad som händer utanför min omedelbara närhet, så det var ju tur att jag fick reda på att det var inställt.

Strax efter ringde företaget som skall lämna offert på lagningen av yttertaket. De kommer i morgon innan lunch för att titta. Nog har jag tur med alla snabba kast, nu har jag möjlighet att ta emot dom för att kunna ta ställning om jag har råd med reparationerna, något som inte täcks av hemförsäkringen.

Åskan hänger i luften och det har duggat lite, det passar utmärkt eftersom jag har spridit blåkorn i krukorna ute där det växer fortfarande. I helgen skall jag köpa lite kompletteringsväxter, enbart för att det skall se trevligare ut för eventuella husspekulanter. Jag vet inte vad som har hänt med trädgården i vinter, den ser ledsen ut, kanske att den gav upp samtidigt med maken. Han älskade sin trädgård…

Etiketter: , , , ,