Kände fullständig apati och likgiltighet igår, orkade inte uträtta någonting vettigt förutom att ha en firma hemma som skall ge mig en offert på fuktskadorna i taket. Än har jag inte fått den, det hade varit bra att veta priset nu så jag kunde fundera i helgen, men det får väl vänta.

Med posten igår kom en hel del årsbesked när det gäller den spanska deklarationen. Jag samlar all info i en mapp inför den, jag kommer att få hjälp med denna tack och lov.

Idag känner jag mig lite bättre trots att det är stundande helg, något som brukar vara jobbigt. Jag funderar på att åka till handelsträdgården i morgon och köpa lite krukväxter för utomhusbruk så att det ser lite trevligare ut i trädgården om det kommer eventuella spekulanter och kikar på huset. Vintern har i övrigt varit tuff i trädgården, bl a har en stor tall dött. Det var tallarna som maken höll på att jobba med när han trillade ihop i trädgården. Det får vara som det är till dess jag lyckas hitta nya köpare till huset.

Idag har det hänt en hel del både när det gäller post och e-post. Det viktigaste beskedet var nog från Haciendan, dvs de spanska skattemyndigheterna. Jag har fått ett intyg via vanlig post att huset står helt i mitt namn till 100% sen den 31 mars. Det kan vara bra att visa upp inför eventuell försäljning.

Jag fick ett mail på morgonen från min spanska advokat. Vi skall träffas på notariatet i Madrid kl 12 på måndag. Dessförinnan skall jag in till min bank, Banco Halifax, där jag har kvar hypotekslånen. Fick mail idag att vårt gemensamma konto är avslutat till sist och att allt har övergått i mitt namn på mitt nya konto. De behöver någon form av intyg för att garantera att jag ensam tar ansvar för hypotekslånen. Dessutom är det angeläget för mig att träffa dom, jag vet inte vad händer med autogireringar hörande till huset när de gör så snabba kast. Jag kan inte ens logga in och se om sista elfakturan är betalad, det gamla gemensamma kontot är borta! Med tanke på hur denna bankkvinna klantat till det tidigare så hoppas jag att det blir hyfsat enkelt.

Bland övriga inkommande brev med snigelposten kom slutligen besked från svenska skatteverket att jag inte behöver betala skatt för efterlevandepension intjänad utanför Sverige. Dessutom hörde till sist svenska pensionsmyndigheten av sig. Det tog drygt fyra månader för dom att räkna ut min omställningspension. Efterlevandepensionerna i Sverige är bedrövligt dåliga, jag kommer att erhålla drygt 5000 kr före skatt i ett år. Dessvärre kan jag inte hävda här att denna pension är intjänad utanför Sverige. Det får bli att kräva tillbaka skatt från Sverige året efter. Nå, den blygsamma pensionen gäller bara under ett år.

Jag håller även på att utreda livförsäkringar i Spanien, förutom försäkringen med makens företag, Previsora General, en försäkring som de har nekat mig, så dyker ytterligare en försäkring upp i det allmänna registret från Justitieministeriet upp.

Försäkringsbolaget heter Maphre Familiar och detta bolag har behandlat mig som skit. Nå, på måndag åker jag direkt till dom, en förort som ligger i anda ändan av stan. De har t ex inte svarat på ett fax avsänt den 15 april. Om dom inte sköter sig och ger mig informationen jag efterfrågar så skall de banne mig höra ifrån mig. Det får bli på måndag, nu måste ja vila….

Etiketter: , , , ,