Precis innan jag skulle ge mig iväg till tjejlunchen igår så ringde min mobil. Det var min svenske boutredningsman och han hade ett förslag till datum för bouppteckningen i Stockholm. Tisdag den 25 maj är nu spikad, och detta datum ligger mycket bra till tidsmässigt. Jag blev så glad över samtalet, mannen lät mycket sympatisk och kunnig, och jag hoppas vi kan reda ut återstående trådar i god tid till den 25:e.

Jag kommer upp till Sverige den 17 maj och har då tid att ta tag i saker och ting i sommarstugan i Skåne. Det hade varit önskvärt att få igång det avstannade arbetet med att byta ut ruttna fönsterkarmar och byta fönster i matsalen. I tvättstugan ligger alla nya fönsterrutor, arbetet kom av sig i samband med dödsfallet och eftersom rutorna redan hade kommit till snickeriet så gjorde vi upp att jag kunde göra en delbetalning av arbetet. Nu återstår det att färdigställa det.

Sen måste jag planera i detalj för minnesstunden. På fredag nästa vecka bör jag veta hur många personer som kommer att närvara, så det första jag måste göra när jag är i Sverige blir att ta kontakt med restaurangen och diskutera upplägg och vad som skall serveras. Jag skall be att dom skickar mig en offert så att denna kan tas med i bouppteckningen i Stockholm.

När det gäller övrigt innehåll i minnesstunden så står jag helt rådvill för närvarande. Sitter och funderar i skrivande stund om jag skall göra ett bildspel kombinerat med musik kanske. Vad jag helst hade sett är att hitta en person som kan leda stunden, men någon sådan har jag inte funnit än. Kanske man kan be vännerna ta upp olika anekdoter ur makens liv? Nå, det är sådana här frågor som jag också skall försöka lösa under första veckan i Sverige.

Den andra veckan lär bli hektisk, resan till Stockholm, sedan till makens barndomsby där minnesstunden skall hållas. Jag måste vara där i god tid för att kunna lämna över askan och ordna det praktiska för minnesstunden. Efter den har jag inte många dagar på mig förrän det är dags att åka hem till Madrid igen.

När jag kom hem efter den mycket trevliga lunchen igår, vi var 20 tjejer som hade samlats, så låg det mail och väntade från min svenske boutredningsman. Vi går nu igenom obligatoriska kallelser till bouppteckningen för efterarvingarna. Vi sitter ytterligare och filar på bouppteckningen. Vissa dokument har jag mailat över nu på morgonen, sen gjorde jag ett avbrott för att åka och handla mat så att jag klarar mig över helgen.

Nu skall jag jobba vidare med kommentarer och göra en sammanställning av de spanska bouppteckningskostnaderna för att kunna skicka över dessa senare idag. Det är i detta läge jag inser vikten av att ha en advokat/boutredningsman som även är flytande i spanska i tal och skrift. Det hade varit svårt annars.

Nej, dags att göra lite nytta, på återseende…

Etiketter: , , , ,