I morse hade jag kunnat sova betydligt längre än när väckarklockan ringde kl 7. Jag somnade om och vaknade med ett ryck kvart i 8, och tur var väl det, för strax efteråt ringde det på porten och hantverkarna var på plats igen. De räknar med att bli klara med sitt jobb idag. Jag fick också utbytt ringklockan till dörren, vars dosa började brinna igår!

Jag kände röklukt från köket och fick riktig panik när jag såg hur det bolmade rök ur dosan. Anledningen till kortslutningen var att hantverkarna hade satt ut frigolitskivor för att skydda ytterdörren och fasad när de slängde ner gammalt grus och sten från taket ner i en lastbil. Den ena frigolitskivan stod lutad mot ringklockan konstant, därav problemet!

I morse skickade jag ett kvitto på att pengarna hade gått till Kristianstadsbladet för minnesannonsen. Jag fick ett svar senare att de skulle ta tag i det på måndag för insättning på tisdag. Jag mailade snabbt och sa att det var alldeles för sent, jag har OSA på fredag den 14:e! Lyckades hitta ett telefonnummer till handläggaren, men hon var väl på kafferast eller något. Hon ringde dock upp mig senare och påtalade att det tar tid för dem att få bekräftelse på att pengarna kommit in på bankgirot, men att de sätter in annonsen ändå i morgon. *Pust!* Dessutom är lördag en bra dag, när de som läser papperstidningar kan göra det i lugn och ro.

Strax före kl 14 skall jag åka över till bostadsområdet Santo Domingo på andra sidan motorvägen för lunch. Det är dags för den månatliga tjejlunchen igen, och idag är jag glad att den är nära eftersom hantverkarna är hemma. Jag skall lämna en fjärrkontroll till porten till dem om de behöver öppna och stänga för någon. Jag hoppas att jag är tillbaka efter lunchen innan de slutför sitt arbete.

Idag skall jag få en offert på invändigt måleriarbete, men måleriet får vänta tills fuktskadorna är torra.

När det gäller Madridbesök i nästa vecka kom jag på ett annat ställe som jag måste besöka. I den allmänna röran och planeringen inför Sverige har jag helt glömt bort att jag måste hämta pappren på bilen hos notariatet. Den är nu skriven i mitt namn, och jag kör med ett provisoriskt cirkulationstillstånd tills detta är klart. Jag ringde notariatet och bad om ursäkt för att jag har glömt bort dom. Det var ingen fara, jag kan komma när jag vill i nästa vecka och betala och hämta pappren. Dessa papper behöver jag dessutom för att kunna besiktiga bilen, men där har jag lite tidsfrist, någon gång i juli är sista dagen tror jag.

Nej, nu skall jag kolla upp hantverkarna igen, på återseende…

Etiketter: , , ,