När solen tittar fram emellanåt så ser man hur otroligt smutsigt det är i sommarhuset. Dammet ligger högt i vinklar och vrår och döda småkryp finns det överallt. Jag har börjat städa och tar en hörna i taget. Jag tror jag får beställa fönsterputs när jag är här nästa gång. Först måste jag ringa snickeriet så att de kan byta ut fönsterrutor i den inglasade matsalen. Detta projekt skulle påbörjas precis när maken dog. Nu ligger alla nya rutor i tvättstugan för montering. Jag kom bara halvvägs i och med att makens bankkonto med pengarna för att färdigställa jobbet frystes den siste oktober förra året.

Det blev en hel del mailande och telefonsamtal under gårdagen. När det gäller restaurangen så råkade jag ringa vid helt fel klockslag, strax före 11. Jag tänkte inte på att luncherna ligger så tidigt i Sverige. Jag ringde upp igen vid 16-tiden. Idag väntar jag på att restaurang- och hotellchefen skall ringa mig så att vi kan komma överens om en lösning för minnesstunden och att jag skall få en offert.

På morgonen kom en kille och felsökte varför jag inte hade någon signal på de marksända tv-kanalerna. Han bytte ut något på taket som förstörts av väder och vind, så nu kan jag se på tv igen.

Klockan 12.30 hade jag klipptid, och det var nog den bästa stunden på dagen. Jag lämnade frissan fria händer, jag behåller mitt hyfsat långa hår fast jag har fått det uppklippt, på detta massor med ljusa slingor. Det känns skönt!

Efter klippningen åkte jag till banken för att hämta ut två dosor för internetärenden, vad som återstår är att hämta inloggningskortet som ligger och väntar hos Posten Företag. Detta får bli en uppgift idag eller i morgon.

På vägen hem köpte jag en smarrig räkmacka som smakade gudomligt gott. Givetvis så glömde jag att köpa ostbågar igår också, kanske jag kan komma ihåg det idag?

I går kväll somnade jag som en fura i tv-soffan. Kände mig helt slut, men jag sover hyfsat bra i alla fall. Jag fortsätter och tar mina piller, för jag behöver sömnen för att orka.

Mitt i mina skriverier här så ringde restaurangchefen. Det blir en buffé med kallt och varmt, dessert samt kaffe och kaka. Vin och öl för den som önskar, lättare drycker för de som kör bil. Han lät väldigt sympatisk, det enda problemet vi har är att vi eventuellt får flytta över minnesstunden till folkets park eftersom en grupp på 20 personer redan har bokat restaurangen för en månad sen. Nå, alla vägar bär till Rom, i värsta fall får vi börja med en promenad från restaurangen till folkets park. Jag tror att det kommer att bli bra vilket som. Jag kommer snarast att få en offert, denna tar jag med mig till bouppteckningen i Stockholm som ju sker innan minnesstunden.

Nu är det dags för frukost, sen skall jag fortsätta med städningen. På återseende…

Etiketter: , ,