Jag fick en hel del uträttat igår, det är bara städningen som sackar efter. Det sistnämnda ser jag som mitt minsta problem.

På morgonen körde jag iväg och hämtade inloggningskortet för bankärenden på internet. Adressen där kortet skulle hämtas var fel, jag blev hänvisad till ICA, och eftersom jag ändå behövde handla lite så passade det bra. Och mycket riktigt, där låg kortet och väntade på mig. Jag stannade också till vid datorbutiken och köpte toner till skrivaren, jag lämnade in min avklippta vigselring i en guldsmedsaffär för att få den sammanfogad igen. Jag var tvungen att bita av den med tång tidigare i Madrid eftersom mitt finger hade svullnat upp och jag inte kunde ta av den. Min tanke är att bära den i ett halsband senare. Till sist så fick jag utbytt batterierna till fjärrkontrollen för larmet till huset i Spanien.

När jag kom hem igen väntade ett viktigt mail från min svenske advokat. Bouppteckningen blir som planerat den 25:e och eftersom inga andra släktingar har anmält sin närvaro så behöver jag inte komma någon dag innan. Vi kommer att träffas kl 12 för en lunch, sen går vi igenom alla papper och skriver under boutredningen. Detta besked var fantastiskt skönt att få. Nu har jag bokat bussbiljett till Stockholm, jag reser upp den 24:e och anländer på kvällen, sen tar jag nattbussen tillbaka till Skåne den 25:e och sparar därmed en dag som kan användas till andra ärenden.

Resten av dagen gick åt för planering av minnesstunden, att svara på mail och ringa samtal. Jag ringde två långa samtal till Stockholm, först till Helena och PeGe som lovat sovplats i Stockholm. Jag tackade dem för deras gentila erbjudande men tackade nej eftersom jag även fått erbjudande av Pia och Klas som bor mer centralt. Tack för att ni ställer upp!

När det gäller minnesstunden så kommer jag att få hjälp både när det gäller att leda den och musik till. Knäckfrågan är fortfarande var den kommer att hållas, nu är även församlingshemmet ett alternativ. För restaurangen så är det ju lättast att den hålls där, men eftersom den redan är bokad sen tidigare av ett annat sällskap så behövs alternativ. Jag tror och hoppas att allt löser sig till det bästa i slutändan. Vad som återstår för mig är att få till bildspelet, och nu när jag vet att jag har gott om tid, ända till söndag, så känns det överkomligt.

Nu skall jag jobba vidare, eventuellt åker jag till en handelsträdgård idag, en stamros och en klematis har dött, skulle gärna vilja ersätta dessa om jag orkar…

Etiketter: , , ,