I morse vaknade jag klockan halv fem, det var helt omöjligt att somna om. Har gått och pillat med än det ena än det andra sen dess.

För det första hade jag tagit fel på busstiden från Helsingborg till Stockholm, jag trodde den skulle gå kl 11.45, men det visar sig att den går en timme senare. Ikväll kl 20.10 är jag framme på Cityterminalen. Därifrån blir det taxi till kompisarna jag skall sova över hos.

Bussarna härifrån till Helsingborg går en gång i timmen, jag tar den som går kl 10, då får jag lite tid i Helsingborg att gå och strosa och sätta sig på en bänk i solskenet och läsa en god bok. Kanske det blir ett besök hos en korvkiosk också.

Jag har ingen aning om jag kommer att ha tillgång till internet när jag är borta. Har jag tur så kanske jag hittar ett okrypterat trådlöst nätverk någonstans, annars finns det ju alltid internetcaféer. Laptopen följer med i alla fall, samt min externa hårddisk där jag har all viktig information som kan plockas fram vid behov för advokaten vid bouppteckningssammanträdet.

Morgondagen kommer att bli lång, först ut till Täby och bouppteckningen på förmiddagen. Sen har jag ända fram till kl 22.45 på mig när nattbussen tar mig tillbaka till Helsingborg. Den är framme kl 6.15 dagen därpå. Hoppas att jag lyckas sova på bussen, för den sömnen kommer jag att behöva.

Under min väntan på bussens avgång kommer det förhoppningsvis bli fika med en väninna som jobbar nära bussterminalen och middag med två vänner.

Etiketter: , ,